ΚΟΣΜΟΣ

Τα περίεργα κρυφά ταλέντα δημοφιλών Προέδρων των ΗΠΑ

Τα περίεργα κρυφά ταλέντα δημοφιλών Προέδρων των ΗΠΑ

Χορός, ζωγραφική, μουσική, σταυρόλεξο είναι μόνο κάποια από τα χόμπι τα οποία μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προέδρους των ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά καλοί.

Τα κρυφά ταλέντα τους, είτε πριν την προεδρία, είτε ταυτόχρονα με την άσκησή της, τους προσέφεραν ευχάριστες στιγμές κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους!

Ο Χάρι Τρούμαν ήταν δεινός πιανίστας

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά εξασκούνταν για πολλές ώρες στο πιάνο και ονειρευόταν μια καριέρα ως πιανίστας συναυλιών, τελικά τον κέρδισε η πολιτική. Το ταλέντο του σε καμία περίπτωση δεν ήταν αμφισβητήσιμο, με τον ίδιο να το παραδέχεται δημοσίως χαριτολογώντας σε μια εκλήλωση στο Μισούρι, αφού είχε επιστρέψει από την Ευρώπη, λέγοντας πως «Όταν έπαιξα αυτό στον Στάλιν υπέγραψε τη Συμφωνία του Πότσνταμ»!

Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ περπατούσε σε ξυλοπόδαρα

Όταν ο Τέντι δεν έσωζε τα εθνικά δάση των ΗΠΑ, πιθανότατα θα μπορούσε να τον δει κανείς να περπατάει στον εξωτερικό χώρο του Λευκού Οίκου με ξυλοπόδαρα. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάθε μέλος της οικογένειας Ρούσβελτ είχε από ένα ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένης και της Πρώτης Κυρίας!

Ο Τζέραρνλ Φορντ μεσουρανούσε στις πασαρέλες

Ως μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του ’20, ο Πρόεδρος Φορντ εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του αμερικάνικου Cosmopolitan το 1942. Η καριέρα του στο χώρο τον οδήγησε και στη μελλοντική του σύζυγο, Ελίζαμπεθ Μπλούμερ, η οποία ήταν, επίσης, μοντέλο.

Ο Τζίμι Κάρτερ διάβαζε πολύ γρήγορα

Εάν η ανάγνωση ήταν ολυμπιακό άθλημα, ο πρόεδρος Κάρτερ θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα, και μάλιστα να την κερδίσει. Μετά από παρακολούθηση μαθημάτων γρήγορης ανάγνωσης -τα παρακολουθούσε μαζί με τη σύζυγό του- ο Κάρτερ μπορούσε να διαβάσει 2.000 λέξεις ανά λεπτό με ποσοστό κατανόησης 95%.

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ήταν χορευτής

Πριν γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Ουάσιγκτον συνήθιζε να χορεύει σε αμέτρητα πάρτι και εκδηλώσεις, συνήθως με διαφορετική παρτενέρ!

Ο Μπιλ Κλίντον είναι μάστερ στα σταυρόλεξα

Ο Κλίντον θα μπορούσε να λύσει το σταυρόλεξο των New York Times μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ταυτόχρονα, να είναι απασχολημένος με μια πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση.

Ο Τζορτζ Μπους ζωγραφίζει εξαιρετικά

Αφού αποσύρθηκε από την προεδρία το 2008, ο Μπους αντικατέστησε το χαρακτηριστικό καπέλο του καουμπόη με πινέλα. Σήμερα, οι πίνακές του -πορτρέτα λαδιού διάσημων προσωπικοτήτων παγκοσμίως, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν έως την Άνγκελα Μέρκελ- εκτίθενται στο Προεδρικό Κέντρο Τζορτζ Μπους στο Ντάλας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι βραβευμένος συγγραφέας

Σαν να μην ήταν αρκετό το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που έλαβε τον Οκτώβριο του 2009, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αγαπητός και στον κόσμο της ποπ κουλτούρας. Το 2007 ο Μπάρακ Ομπάμα κέρδισε το Grammy στην κατηγορία «Best Spoken Word Album» για τα απομνημονεύματα του «Dreams From My Father».

 

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top