ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά το ΥΠΕΣ στον Δήμαρχο Δερύνειας: 'Μελετάμε μέτρα πρόσθετης στήριξης των κατοίκων των Στροβιλιών'

Απαντά το ΥΠΕΣ στον Δήμαρχο Δερύνειας: 'Μελετάμε μέτρα πρόσθετης στήριξης των κατοίκων των Στροβιλιών'

Το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία ήδη μελετούν μέτρα πρόσθετης στήριξης των κατοίκων των Στροβιλιών, πρωτοβουλία για την οποία είναι ενήμερος ο Δήμαρχος Δερύνειας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο, σε απάντηση δηλώσεων του Δημάρχου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διατήρηση της παρουσίας των Ελληνοκυπρίων στην περιοχή των Στροβιλιών, αλλά και η παραχώρηση κινήτρων για εγκατάσταση νέων οικογενειών, αποτελεί για την κυβέρνηση ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας και ότι πέραν της διαχρονικής στήριξης των μόνιμα διαμενόντων στα Στροβίλια, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα σχέδια οικονομικής στήριξης του συνόλου των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Στροβίλια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο, έχουν ήδη ετοιμαστεί τα σχετικά σχέδια και θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Εσωτερικών τις προσεχείς ημέρες με το ποσό της στήριξης για αγορά ή ανέγερση κατοικίας να ανέρχεται μέχρι και τις 55.000 ευρώ αναλόγως της σύνθεσης της οικογένειας. Παράλληλα, δύναται να παραχωρηθεί πρόσθετη βοήθεια ύψους 15.000 ευρώ σε περίπτωση ύπαρξης ειδικών κατασκευών.

Του ίδιου σχεδίου μπορούν να επωφεληθούν και πολίτες οι οποίοι θα αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία, νέα ή υφιστάμενη, για μόνιμη ιδιοκατοίκηση. Το σχέδιο καλύπτει επίσης και το ενδεχόμενο η κατοικία να αποκτηθεί είτε μέσω κληρονομικής παραχώρησης είτε δωρεάς.

Το ΥΠΕΣ υπενθυμίζει ότι με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραχωρείται στους μόνιμους κατοίκους των Στροβιλιών ποσό 5,000 ευρώ για συντήρηση και επιδιόρθωση των κατοικιών τους κάθε 7 χρόνια, ενώ υπάρχει η δυνατότητα κατά χάριν οικονομικής βοήθειας που παραχωρεί ο Υπουργός Εσωτερικών για την κάλυψη έκτακτων επιδιορθώσεων και αναγκών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top