ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Σκληρή κριτική μετά το «Διάγγελμα για το Θεαθήναι» - «Φταίνε όλοι οι άλλοι και… λίγο η κυβέρνηση» - «Απόν αντρέπεται...»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Σκληρή κριτική μετά το «Διάγγελμα για το Θεαθήναι» - «Φταίνε όλοι οι άλλοι και… λίγο η κυβέρνηση» - «Απόν αντρέπεται...»

Το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ζητήματα διαφθοράς και η απόφαση της Βουλής για δημοσιοποίηση της «λίστας Γιωρκάτζη» είναι τα θέματα που μονοπωλούν τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και την κατάσταση των κρατικών νοσηλευτηρίων.


 H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με το ζόρι είπαν `ναι`», γράφει ότι με το ζόρι τα κόμματα ψήφισαν χθες για δεύτερη φορά υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωκράτζη, η οποία θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες για διαφθορά και αντεπιτίθεται. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το κατά πόσον το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό σε άτομα άνω των 65 ετών.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Με το ζόρι δημοσιοποιούν τη λίστα που έγινε σίριαλ» αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη στην οποία περιλαμβάνονται μη εξυπηρετούμενα δάνεια Βουλευτών, Δημάρχων κυβερνητικών αξιωματούχων και δημοσιογράφων, ενώ σημειώνει πως ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γ. Μούσας στον Πρόεδρο της Βουλής απειλώντας με τη λήψη νομικών μέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζοντας πως «φταίνε όλοι οι άλλοι και… λίγο η κυβέρνηση». Αλλού αναφέρεται στις αναφορές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις για επιτόπιους ελέγχους του Συλλόγου σε δικηγορικά γραφεία για να διαπιστώσει κατά πόσον εφαρμόστηκε η νομοθεσία κατά του ξεπλύματος χρήματος.
 
Κάτω από τον τίτλο «Διάγγελμα για το Θεαθήναι» η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στο λαό με επαναλήψεις για να απαντήσει στην αντιπολίτευση» και προσθέτει ότι σήμερα εξαγγέλλονται τα μέτρα κατά της διαφθοράς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, η οποία δίδεται στη δημοσιότητα μετά από συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και πισωγυρίσματα σχεδόν δύο χρόνων. Αλλού αναφέρεται σε ανταλλαγή emails προσώπων που εμπλέκονται στο βίντεο του Al Jazeera που αναφέρονται σε υποθέσεις πολιτογραφήσεων και στον τρόπο που θα ενεργούσαν.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Απόν αντρέπεται φορτώνει τις ευθύνες του σε άλλους» αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη και γράφει ότι «ούτε απολογητικός ούτε μετριόφρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με την κατάσταση της διαφθοράς και την εμπλοκή του ονόματός του στη βιομηχανία των ‘χρυσών’ διαβατηρίων». Αλλού αναφέρει ότι σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά να στηριχθεί ο κόσμος του πολιτισμού. Αλλού γράφει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας μέσα από την υιοθέτηση ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ δείχνει το δρόμο για να επαναληφθούν οι συνομιλίες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» κάτω από τίτλο «Το σχέδιο διαβατηρίων `εργαλειοποιήθηκε`» γράφει ότι στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων χρησιμοποιήθηκε για να σπιλωθεί ο ίδιος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην οργή που ξέσπασε έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τη μετάβαση πολιτών σε μονοπάτια της φύσης, στα δάση και στα βουνά, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο συνέδριο International Investment Summit ότι αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 4,5% και μείωση της ανεργίας το 2021.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Ο ‘βασιλιάς είναι γυμνός’» αναφέρεται στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη και γράφει ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης εμφανίστηκε χωρίς φύλο συκής στο τηλεοπτικό Διάγγελμά του». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ευρώπη φλερτάρει με την καταστροφή στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και αναφέρεται σε πυρά κατά της Επιτρόπου για θέματα Υγείας Στέλλας Κυριακίδου. Αλλού γράφει ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Υγείας αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Βενιαμίν Νετανιάχου για παροχή εμβολίων στην Κύπρο από το Ισραήλ.
 
Η επίσης εβδομαδιαία «Το Κυπριακό Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Λιγότερα κρούσματα μεν – αγωνία για την αντοχή των νοσηλευτηρίων» σημειώνει ότι απαιτείται σχεδιασμός για περισσότερες κλίνες. Αλλού αναφέρει ότι οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έλαβαν είκοσι δύο αναφορές για πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών από εμβολιασμό Covid-19. Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα γράφει ότι η AstraZeneca υπερασπίζεται το σχέδιο διάθεσης των εμβολίων στην ΕΕ.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top