ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συναθροίσεις σε σπίτια, κομμωτήριο και αισθητικό - Πώς μοιάζει η πρώτη μέρα χαλαρώσεων;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Συναθροίσεις σε σπίτια, κομμωτήριο και αισθητικό - Πώς μοιάζει η πρώτη μέρα χαλαρώσεων;

Φτάσαμε αισίως στην Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, ημέρα που αποτελεί την απαρχή της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων μετά το δεύτερο lockdown.

Η πραγματικότητα είναι πως το ‘μεγάλο’ άνοιγμα θα γίνει επί της ουσίας την επόμενη Δευτέρα (8/2) με την επιστροφή των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, μαθητών (Δημοτικής και Γ’ Λυκείου) που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες αλλά και την επαναλειτουργία malls και εμπορικών κέντρων.

Η κατάσταση που αφορά την επιδημιολογική εικόνα αφήνει περιθώρια για χαμόγελα αισιοδοξίας με τα νούμερα των ημερήσιων κρουσμάτων να συνεχίζουν να κινούνται οριακά πάνω από τους 100. Μάλιστα τα χθεσινά (Κυριακή 31/1) 106 περιστατικά εντοπίστηκαν μέσα από τεράστιο αριθμό δειγματοληψιών (28.364) ρίχνοντας το ποσοστό θετικότητας στο 0.37%.

Οι παραβάσεις των διαταγμάτων συνεχίστηκαν με την Κυπριακή Αστυνομία να πραγματοποιεί 12.885 ελέγχους το τελευταίο 24ωρο και... μοίρασε 222 εξώδικα.

Άλλωστε σήμερα, κουρεία, κομμωτήρια αλλά και ινστιτούτα αισθητικής αναμένεται να έχουν την τιμητική τους αφού αποτελούν μερικές από τις ελάχιστες χαλαρώσεις της πρώτης εβδομάδας με τον κόσμο να συρρέει 3 εβδομάδες μετά το κλείσιμο για καλλωπισμό και περιποίηση.

Η έξτρα μικρή χαλάρωση αφορά τις συναθροίσεις σε οικίες. Συγκεκριμένα από σήμερα επιτρέπεται επίσκεψη-συνάθροιση σε οικία για άλλα 2 άτομα (πέραν των μόνιμα διαμένοντων) μέτρο που αναμένεται να φέρει αρκετές συναντήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών που δε μπορούσαν να συναντηθούν εδώ και καιρό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top