ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες διάφορα έργα στα Λεύκαρα

Ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες διάφορα έργα στα Λεύκαρα

Ολοκληρώνονται εντός των επόμενων μηνών στα Λεύκαρα διάφορα έργα μεταξύ των οποίων η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και η ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Αγορά».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, «μεταξύ των έργων που υλοποιούνται αυτό το διάστημα είναι και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λευκάρων, η οποία περιλαμβάνει τοπιοτέχνηση του χώρου, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών και δημιουργία υποδομών ομβρίων υδάτων. Τα έργα θα ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες και οι εργασίες που έγιναν είναι τέτοιες ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός αρχιτεκτονικός χαρακτήρας των Λευκάρων».

Οσον αφορά το κόστος του έργου ο κ. Σοφοκλέους είπε πως «ανέρχεται γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ερωτηθείς για το ξενοδοχείο «Agora» που ήταν εγκαταλελειμμένο για αρκετά χρόνια και είχε μάλιστα λεηλατηθεί, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι η ανακαίνιση του προχωρεί. «Αναμένεται ότι στους επόμενους 6-7 μήνες θα έχουμε ακόμη ένα ξενοδοχείο, το οποίο θα προσφέρει και θα ενισχύσει την προσπάθεια του Δήμου Λευκάρων για προσφορά ποιοτικού αγροτουρισμού».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση πως όλα τα έργα που υλοποιούνται μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά την τουριστική υποδομή και βιομηχανία των Λευκάρων. «Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τελειώσει το πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού που μαστίζει όλες τις χώρες της υφηλίου και είμαστε βέβαιοι πως τα Λεύκαρα θα γυρίσουν σελίδα και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη», σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει επικοινωνία με το Υφυπουργείο τουρισμού, ο Δήμαρχος απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε πως «ένα από τα έργα που θα ζητήσουμε να αξιοποιηθεί από το Υφυπουργείο είναι το Συνεδριακό Κέντρο. Στόχος μας είναι το Κέντρο να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά τόσο από τα Υπουργεία, την Κυβέρνηση, τη Βουλή ακόμα και τα κόμματα για διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων».

Σημείωσε ακόμα πως «οι οργανωμένοι φορείς που κατά καιρούς πραγματοποιούν συνέδρια, φιλοξενώντας μάλιστα και εκπροσώπους αδελφών κομμάτων από Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αλλά ταυτόχρονα προβάλλει όχι μόνο τα Λεύκαρα αλλά και την Κύπρο».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top