ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα ταξίδια Αναστασιάδη και το κυπριακό διαβατήριο του Λόου στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα ταξίδια Αναστασιάδη και το κυπριακό διαβατήριο του Λόου στο επίκεντρο

συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου για τα ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες, τα όσα δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Ντόμινικ Ράαμπ, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για τις κατεδαφίσεις των διατηρητέων και η έρευνα της οργάνωσης OCCRP για το πώς ο Μαλαισιανός Τζο Λόου απέκτησε κυπριακό διαβατήριο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες
 
Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άλλη είναι η αλήθεια..» πως Υπουργός Υγείας και ΟΚΥπΥ διαψεύδουν τον Γενικό Ελεγκτή ότι καταρρέουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αλλού αναφέρει πως η Βουλή ξανασυζήτησε χθες το ταξίδι του Προέδρου στις Σεϋχέλλες το 2015. Επίσης αναφέρεται σε σημαντική ανακάλυψη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κύπρου για να σταματήσουν τη μετάσταση του καρκίνου.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Καβγάς στο δημ. συμβούλιο πάνω από τα ερείπια» γράφει πως η κοινωνία αντιδρά στο θέμα των διατηρητέων αλλά ο Δήμος Λευκωσίας θέλει να το σκεφτεί καλύτερα. Αλλού αναφέρει πως ο Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως το ζητούμενο είναι η ετοιμότητα των πλευρών για συμβιβασμό για διευθέτηση του Κυπριακού. Επίσης γράφει πως ο Γενικός Εισαγγελέας «στήνει στον τοίχο» τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, μετά την άρνησή του να διενεργήσει νεκροτομή.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μετέωρος για τις Σεϋχέλλες» πως αεροπλάνα του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου της Δημοκρατίας χρησιμοποιήθηκαν για τα δυο ταξίδια του στις Σεϋχέλλες το 2015 και το 2018, όπως ισχυρίζονται βουλευτές και όπως προκύπτει από στοιχεία αεροπορικών εταιρειών στο διαδίκτυο. Αλλού γράφει πως τελεσίδικο ενδιάμεσο πόρισμα ετοιμάζει η Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Αλλού αναφέρει πως άφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για βιασμό ανηλίκων.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Διαβατήριο στον Low μέσω ‘εικονικών’ εταιρειών..» γράφει πως σύμφωνα με πόρισμα έρευνας της οργάνωσης OCCRP ο καταζητούμενος Μαλαισιανός χρηματιστής, Τζο Λόου, ζήτησε τη βοήθεια εταιρείας που ειδικεύεται στην απόκτηση ξένων διαβατηρίων για τους πελάτες της, ώστε να αγοράσει το «χρυσό» διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απροθυμία για μέτρα σε βάρος του Αρχιεπισκόπου μετά την κατεδάφιση τριών διατηρητέων οικοδομών. Επίσης αναφέρει πως σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, η Κυβέρνηση τοποθέτησε στις μυλόπετρες της λιτότητας και τον δημόσιο τομέα υγείας.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Κτύπησε καμπανάκι μετά τη ‘διασύνδεση λόγω πτήσης’» πως αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν την Πέμπτη ότι τον Αύγουστο του 2015 είχε πραγματοποιηθεί προεδρική πτήση προς τις Σεϋχέλλες αλλά δεν μπορούσαν να πουν αν ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν σε αυτήν – με το θέμα να συνδέεται με εικασίες που αφορούν τις σχέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με Σαουδάραρα επιχειρηματία στον οποίο δόθηκε κυπριακή υπηκοότητα την ίδια χρονιά. Αλλού αναφέρει πως ο Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε κατά τη επίσκεψή του στην Κύπρο πως όλα τα μέρη πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Επίσης αναφέρει πως η πανδημία επηρέασε τις υιοθεσίες σκύλων.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «΄Μέση λύση’ ψήνουν οι Βρετανοί» πως οι Βρετανοί πλασάρουν φόρμουλα «μεταξύ ενός και δυο κρατών» και πως στόχος τους είναι να μην επηρεαστούν τα δικά τους συμφέροντα στο νησί. Αλλού γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικαλείται τις αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό για να ανακόψει τις αντιδράσεις για τις υποθέσεις διαπλοκής και αθέμιτου πλουτισμού. Επίσης γράφει πως η ηγεσία της ΕΕ απέτυχε και στα εμβόλια.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποπροσανατολίζεται επιτηδευμένα η κοινή γνώμη» πως ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κύπρο για την κρίσιμη πενταμερή για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις της επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για εμβόλια πως αγόρασαν όλες τις δόσεις που ήταν διαθέσιμες εγκαίρως. Επίσης γράφει για την υπόθεση των διατηρητέων στη Λευκωσία που κατεδαφίστηκαν.
 
(ΚΥΠΕ/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top