ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές ανοίγουν τα MALLS – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τη βόλτα σας

Με αλλαγές ανοίγουν τα MALLS – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τη βόλτα σας

Δύο μέρες έχουν απομείνει για την πολυαναμενόμενη επανέναρξη του λιανικού εμπορίου και των malls.

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι καταστηματάρχες ανεβάζουν ρολά και τα malls ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, με την ελπίδα να καταφέρουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους μετά το μεγάλο πλήγμα που επέφερε η πανδημία.

Να σημειώσουμε όμως πως αυτό το άνοιγμα θα είναι διαφορετικό από ότι τις προηγούμενες φορές, αφού έχουν παρθεί αυστηρότερα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρχει πιο ελεγχόμενη και ομαλή λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των malls έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους υπεύθυνους ασφαλείας να υπάρχει αυστηρότητα στα άτομα που θα διέρχονται και αυτή τη φορά δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν ουρές αναμονής στις εισόδους, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός και η επαφή ατόμων μεταξύ τους. Για να επιτευχθεί αυτό αποφάσισαν όπως να κλείνουν οι είσοδοι στα οχήματα όταν εντός των malls έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται.

Μια διφορούμενη απόφαση των malls είναι η επανέναρξη τους με μεγάλες εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 70%, κάτι που όπως φαίνεται προκαλεί προβληματισμούς στους αρμοδίους του Υπουργείο Υγείας, αφού αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη διέλευση αγοραστών. Ωστόσο, από την άλλη είναι μια βοηθητική μέθοδος για τους καταστηματάρχες, έτσι ώστε να πωλήσουν το μεγάλο στοκ που τους έχει απομείνει και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με μεγάλο αριθμό εσόδων, όπως συνηθίζετε στις περιόδους εκπτώσεων.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής και η απόφαση των κινηματογράφων που βρίσκονται εντός των malls, εάν τελικά θα λειτουργήσουν, αφού έχουν πάρει το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα με τους ιδιοκτήτες να μην είναι ικανοποιημένοι και να ζητούν περαιτέρω χαλαρώσεις.

Την ίδια ώρα κλειστοί παραμένουν οι χώροι ψυχαγωγίας, ενώ δεν θα υπάρχουν τραπεζάκια και καρέκλες για φαγητό ή ποτό. Εστιατόρια και καφετέριες θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με delivery και take away, όπως λειτουργούσαν δηλαδή τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι οι υπεραγορές εντός των malls, δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

Εννοείται ότι στις εισόδους παραμένει ο έλεγχος θερμομέτρησης και σε αρκετά σημεία ειδικά σπρέι απολυμάνσεις χεριών.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top