Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

ΜΙΛΗΣΕ ο δικηγόρος «Καραβίδα» για την έρευνα μετά την ΚΑΤΑΘΕΣΗ Παπασταύρου – «Υπάρχει πόρισμα το οποίο…»

11.02.2021
00:00
Αθλητικά

Στον «Active» μίλησε την Πέμπτη ο Κρις Τριανταφυλλίδης. Ο δικηγόρος του προέδρου της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου «Καραβίδα», είπε αρκετά ενδιαφέροντα για τη διαδικασία της έρευνας σχετικά με την κατάθεση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, σύμφωνα με την οποίαν ο Κώστας Χριστοδούλου «Καραβίδας» έχει τη διπλή ιδιότητα του προέδρου σωματείου και του ατζέντη ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου «Καραβίδας» δεν έχει καν κληθεί να καταθέσει προτού εκδοθεί το γνωστό πόρισμα της Επιτροπής Προστασίας και Δεοντολογίας του Αθλητισμού. Αυτή είναι η ένστασή σας στη διαδικασία; «Τα πράγματα είναι απλά. Όταν εστάλη το πόρισμα στη γενική εισαγγελία έστειλε επιστολή και είπα ότι δεν είναι ολοκληρωμένο διότι ο πελάτης μου ουδέποτε κλήθηκε από τον ερευνώντα λειτουργό να πει τη θέση του. Άρα το πόρισμα είναι έλλειπες και πρέπει να μην το λάβετε υπ’ όψιν. Εν τω μεταξύ ενώ το θέμα παρέμενε σε αδράνεια για κάποιους μήνες, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να του επιστραφεί το πόρισμα και του επεστράφη. Στο μεσοδιάστημα, όμως, όταν έστειλαν το πόρισμα στην εισαγγελία και όταν έστειλε επιστολή να του επιστραφεί, η Επιτροπή δεν μπορούσε πλέον να λειτουργήσει διότι δεν βρισκόταν σε απαρτία επειδή τρία από τα πέντε μέλη είχαν παραιτηθεί. Άρα δεν είχε δικαίωμα να το ζητήσει πίσω και η εισαγγελία κακώς του το έστειλε. Εγώ έγραψα νέο γράμμα στην εισαγγελία και τους είπα “Κύριοι κακώς το στείλατε διότι δεν έχει δικαιοδοσία η Επιτροπή να λειτουργεί πλέον. Δύο μέλη υπάρχουν και ο νόμος λέει ότι δύο μέλη δεν αποτελούν απαρτία”.  Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποιο πόρισμα, το οποίο είναι ημιτελές και βρίσκεται στα χέρια του πρώην προέδρου της Επιτροπής, που το ζήτησε. Όσον αφορά εμένα, νομικά, εκείνο που πρέπει να γίνει με αυτή την ιστορία είναι όταν διοριστεί νέα επιτροπή να ξεκινήσει από την αρχή, να διερευνήσει και να καταλήξει στην αλήθεια. Διότι εκείνο που θέλουν όλοι είναι την αλήθεια».

Αν ο ερευνών λειτουργός είχε όλα τα στοιχεία γιατί να είναι υποχρεωμένος να καλέσει οποιονδήποτε να καταθέσει στην όλη ιστορία; «Διότι αυτό λένε οι βασικές νομικές Αρχές. Όταν κάνει μίαν έρευνα μαζεύεις όλα τα στοιχεία και μετά αφήνεις τελευταίον εκείνον ο οποίος ερευνάται, του φωνάζεις και του λες “Κύριε μάζεψα όλα αυτά τα στοιχεία. Προτού κλείσω το θέμα και βγάλω το πόρισμά μου, πες μου ποια είναι η θέση σου”. Π.χ., θεωρητικά μιλώ τώρα, έχει ο ερευνών λειτουργός στην κατοχή του επιταγές, που παρουσιάζονται να είναι υπογεγραμμένες από τον Τάδε, ο οποίος ερευνάται. Τον φωνάζεις και τους λες “Kύριε είναι δική σου η υπογραφή;”. Μπορεί να πει όχι. Έχει δικαίωμα να μη μιλήσει, αλλά πάλι ο ερευνών λειτουργός θα του θέσει τις ερωτήσεις. Τότε βγάζει το πόρισμά του και το στέλνει στον γενικό εισαγγελέα».

Είμαστε σε ιδιάζουσα κατάσταση για το πόρισμα. Διότι έτσι όπως τα λέτε πρέπει να αρχίσουμε ξανά από την αρχή για να γίνει σωστή η διαδικασία, όμως η κατάθεση Παπασταύρου λήφθηκε υπό κάποιες συνθήκες, φτάσαμε στο σημείο ο κύριος Παπασταύρου να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του ερευνώντα λειτουργού, μια διαδικασία που γνωρίζουν μόνο δύο άτομα, ο Παπασταύρου και ο Σαββίδης, μήπως χαθούν στοιχεία. Δεν θα έχει ένα έλλειμμα στην όλη διαδικασία; «Όχι, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται; Πρώτη φορά σταματά μια έρευνα και αρχίζει από την αρχή; Δεν μπορεί να μην αρχίσει από την αρχή γιατί θα είναι μια άλλη Επιτροπή που θα διοριστεί. Άρα θα είναι άλλο το όργανο. Και πέστε θεωρητικά ομιλούντες ότι προχωρά αυτή η έρευνα και ο γενικός εισαγγελέας αποφασίζει ότι υπάρχει κάποια υπόθεση. Δεν θα πρέπει αυτό το πόρισμα και οι ενδιαφερόμενοι να τις δουν; Θα τις δουν. Άρα δεν θα μείνει κάτι μυστικό».

Θα δουν το συγκεκριμένο σημείο, θα δουν στην ολότητα την κατάθεση; «Για όνομα του Θεού. Πες ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίσει να προχωρήσει την απόφαση. Αφού δικαιούνται με βάση τον νόμο οι άνθρωποι στους οποίους στρέφεται εναντίον η υπόθεση να δουν όλα τα έγγραφα».

Διαβάστε: 

ΑΠΑΝΤΗΣΕ εάν θα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στη νέα διοίκηση – Τι είπε για επαφή με τους ΤΡΕΙΣ και η ΘΕΣΗ της ομάδας

The post ΜΙΛΗΣΕ ο δικηγόρος «Καραβίδα» για την έρευνα μετά την ΚΑΤΑΘΕΣΗ Παπασταύρου – «Υπάρχει πόρισμα το οποίο…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com