ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαυρομιχάλη & Ρούντολφ – Η επιστολή στη νομική υπηρεσία και οι νέες έρευνες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαυρομιχάλη & Ρούντολφ – Η επιστολή στη νομική υπηρεσία και οι νέες έρευνες

Νέες εξελίξεις σηματοδοτούνται στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας, για την οποία δικάζονται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, τους οποίους ενέπλεξε το θύμα δύο χρόνια αργότερα και αφού προηγουμένως είχε κατονομάσει άλλα πρόσωπα.

Σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία και ενώ κατέθετε ο «Γλύκας», η Κατηγορούσα Αρχή σε ερώτηση στον μάρτυρα, διαπιστώθηκε πως είχε στην κατοχή του κατάθεση που λήφθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε από τη μια έκπληξη στο Δικαστήριο και από την άλλη την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των κατηγορουμένων, Αντώνη Δημητρίου και Μαρίνο Καούλλα, αφού οι ίδιοι δεν γνώριζαν για την νέα κατάθεση και αυτή δεν υπήρχε στο μαρτυρικό υλικό.

Άγνοια για την κατάθεση που είχε στην κατοχή του ο «Γλύκας» εξέφρασε και η Κατηγορούσα Αρχή, η οποία ωστόσο ανασκευάστηκε στην επόμενη δικάσιμο, με τον εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να αναφέρει πως του παραδόθηκε μετά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, αναφέροντας μάλιστα πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ο νέος μάρτυρας, παρά το γεγονός ότι η κατάθεση του ενέπλεκε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Η υπεράσπιση ζήτησε από το Δικαστήριο όπως διατάξει αυτεπάγγελτα έρευνα και επιφύλαξε ο δικαίωμα της για να καταγγείλει το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ως εκ τούτου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ενημέρωσαν την Νομική Υπηρεσία, πως θα αξιοποιήσει τον εν λόγω μάρτυρα, η νέα κατάθεση του οποίου, φέρνει νέες ανατροπές και εξελίξεις στην υπόθεση, αφού προέβη σε σοβαρές καταγγελίες.

Σημειώνεται πως η νέα κατάθεση από το εν λόγω πρόσωπο, δόθηκε μετά την μαρτυρία του «Γλύκα» ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Καταγγελία στην Νομική Υπηρεσία

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Αντώνης Δημητρίου, απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην Νομική Υπηρεσία, με την οποία ενημερώνει τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για το γεγονός ότι ο «Γλύκας» «ανέμιζε» στο Δικαστήριο κατάθεση μάρτυρα που δεν έπρεπε να έχει στην κατοχή του, δείχνοντας την ίδια ώρα πιθανά ποινικά αδικήματα, από τον παραπονούμενο, φίλο του, δύο αστυνομικούς και λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας.

Στην επιστολή του ο δικηγόρος εγείρει σωρεία ερωτημάτων, τα οποία καλείται η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει, μεταξύ των οποίων, και γιατί η Αστυνομία δεν ενημέρωσε την Κατηγορούσα Αρχή για την νέα κατάθεση και πώς αυτή βρέθηκε στην κατοχή του θύματος και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση.

Κατονομάζονται δύο αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση στην καταγγελία της επισυνάπτει δήλωση του εν λόγω προσώπου, με την οποία ισχυρίζεται πως κατέθεσε ψέματα εναντίον του Μαυρομιχάλη κατόπιν οδηγιών και απειλών, αφού όπως αναφέρει, του ζήτησαν βοήθεια γιατί χρειαζόντουσαν ενισχυτική μαρτυρία. Επίσης, ισχυρίζεται πως τόσο «Γλύκας» όσο και φιλικό του πρόσωπο, του ανέφεραν πως εάν χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας και καταδικαζόταν το Αλεξούι, θα λάμβανε 150 χιλιάδες ευρώ και θα έπαιρνε μερίδιο από τον έλεγχο των μαγαζιών που θα αναλάμβαναν, ενώ θα προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν με τη Νομική Υπηρεσία στην ποινική υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου αναφέρει πως περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2020, ο μάρτυρας μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας και ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, υπαστυνόμος, ο οποίος κατονομάζεται, του είπε να περιοριστεί στην κατάθεση του στα στοιχεία που εμπλέκουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και ακολούθως θα ενημερωνόταν ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής για περαιτέρω οδηγίες.

Περί τον Δεκέμβριο 2020, η Αστυνομία επικοινώνησε μαζί του, όπου τον ενημέρωσαν πως θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας και μετέβη εκ νέου, αρχές Ιανουαρίου, στο ΤΑΕ Λευκωσία, όπου και πάλι, όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος υπαστυνόμος του είπε να περιοριστεί σε όσα αφορούν το Αλεξούι.

Αφού τους ανέφερε προφορικά κάποια γεγονότα, στις 13 Ιανουαρίου μετά από τηλεφώνημα από συγκεκριμένο αστυνομικό, μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση.

Ο μάρτυρας, καταγγέλλει πως για όλες τις εξελίξεις ενημερωνόταν τόσο το θύμα, όσο και φιλικό του πρόσωπο, οι οποίοι επικοινωνούσαν τακτικά μαζί του, όπου τον ενημέρωναν πως έχουν γνώση, τόσο για τις εξελίξεις όσο και για τα όσα ανέφερε στους δύο αστυνομικούς.

Έτοιμος να δώσει μηνύματα

Στις 13 Ιανουαρίου ο μάρτυρας έδωσε κατάθεση, ενώ στις 18 Ιανουαρίου, μετά την κυρίως εξέταση του «Γλύκα» ενώπιον Κακουργιοδικείου, το θύμα επικοινώνησε μαζί του, λέγοντας του ότι ο ένας εκ των αστυνομικών έδειξε την κατάθεση του στην Κατηγορούσα Αρχή, η οποία «ενθουσιάστηκε», ενώ τον ενημέρωσε πως θα είχε τηλέφωνο από τους αστυνομικούς για να μεταβεί στο ΤΑΕ να δώσει νέα κατάθεση. Πράγμα το οποίο έγινε και η κατάθεση λήφθηκε από αστυνομικό, η οποία βρισκόταν στην αίθουσα του μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, για να καταγράφει τα πρακτικά, και όπως καταγγέλλεται, αυτό συνηγορεί κατασκευή και καθοδήγηση μάρτυρα στο να δώσει κατάθεση που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Με δήλωση του στο δικηγόρο, ο μάρτυρας αναφέρει το πώς γνωρίστηκε και ήρθε σε συμφωνία με τον «Γλύκα», κατά τους ισχυρισμούς του, για να καταθέσει εναντίον του Μαυρομιχάλη, δίνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ενώ ανέφερε πως ο παραπονούμενος του είπε πως θα λάμβανε οδηγίες από τον υπαστυνόμο.

Επίσης, ανέφερε πως του επιτράπηκε να βγάλει φωτογραφία την κατάθεση του, την οποία και απέστειλε στον «Γλύκα» και ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει όλες τις συνομιλίες του στις Αρχές, τόσο με τον παραπονούμενο, όσο και με φίλο του.

Στο μεταξύ, στην επιστολή του δικηγόρος αναφέρεται και στην κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος ενώ αρχικά ενέπλεκε το Μαυρομιχάλη, στη συνέχεια με ένορκη δήλωση του, ανέφερε πως κατέθεσε ψέματα καθώς απειλήθηκε από τον «Γλύκα», ενώ μετά την εξέλιξη αυτή, αφαιρέθηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας.

Ο κ. Δημητρίου, υποδεικνύει πως η Αστυνομία ακόμη δεν έλαβε κατάθεση, ούτε από τον Φάνο αλλά ούτε από τον «Γλύκα», ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του.

Επίσης, ο δικηγόρος παραπέμπει και στην ένορκη δήλωση άλλου μάρτυρα τον Ιούνιο του 2019, ο οποίος επίσης διαψεύδει τον παραπονούμενο, ισχυρισμοί οι οποίοι επίσης δεν διερευνήθηκαν.

Την ίδια ώρα, στην επιστολή επισυνάπτεται κατάθεση προσώπου, που έδωσε το 2019, με την οποία αποδίδει στον παραπονούμενο απόπειρα δολοφονίας, με τον δικηγόρο να διερωτάται γιατί δεν διερευνήθηκαν οι εν λόγω ισχυρισμοί.

Εν αναμονή εξελίξεων

Όλες οι καταγγελίες και οι επιστολές της υπεράσπισης εξετάζονται με σοβαρότητα από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, με το δικηγόρο να τονίζει πως ο μάρτυρας διασύρει την αστυνομία, ενώ μεταφέρεται στο Δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία που ξεπερνά αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αφού εξεταστεί το περιεχόμενο της επιστολής και τα όσα καταγράφονται, ενδεχομένως να δοθούν οι οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για έρευνες, με τις εξελίξεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top