ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΕΛίστας πάτερ ΜΙΛΗΣΕ για το ντέρμπι αιωνίων, ΑΤΑΚΕΣ για τραυματισμό Εφραίμ, ΦΑΒΟΡΙ για τίτλο, Λοΐζου, Νούχιου, Εθνική

ΑΠΟΕΛίστας πάτερ ΜΙΛΗΣΕ για το ντέρμπι αιωνίων, ΑΤΑΚΕΣ για τραυματισμό Εφραίμ, ΦΑΒΟΡΙ για τίτλο, Λοΐζου, Νούχιου, Εθνική

Ο πάτερ Χριστόφορος, γνωστός στο ευρύ φίλαθλο κοινό ως υποστηρικτής του ΑΠΟΕΛ, μίλησε την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πολίτη 107.6 FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Πόσες φορές τον μαράζωσε ο Κάντηλος: «Τον καιρό που ήταν τα ωραία ποδοσφαιρικά αγνά χρόνια, όταν έπαιζε ο Κάντηλος λίγο πριν και λίγο μετά, τότε τις περισσότερες φορές φεύγαμε στεναχωρημένοι από το γήπεδο αλλά απολαμβάναμε ντέρμπι με τη σημασία της λέξης».

Για Κωστένογλου στην Εθνική: «Ως ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε, ευελπιστούμε ότι θα προσπαθήσει διότι παρότι φοβόμασταν ότι θα δυσκολευόμασταν να βρούμε ταλέντα μετά την έξοδο και λόγω ηλικίας που σταμάτησαν Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χαραλαμπίδης, τελικά ταλέντα υπάρχουν και είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιούν οι ομάδες μας Κύπριους, να παίρνουν ευκαιρίες. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι που έδωσαν ευκαιρίες και σε μεγάλες ομάδες».

Για τον Λοΐζου: «Εγώ τον αποκαλώ Μέσι της Κύπρου. Φυσικά να μείνει ταπεινό το παιδί αλλά οι κινήσεις του έτσι θυμίζουν».

Για το ότι για 31 συναπτά έτη τελούσε τους αγιασμούς και τώρα έλειψε: «Μόνο φέτος δεν μας φώναξαν αλλά όταν πήγαμε να πνιγούμε, εκεί στον ωκεανό, μας φώναξαν για σωσίβιο!»

Πώς προέκυψε το παρατσούκλι «Πάτερμαν»: «Εδώ στη Σολιά τα τελευταία χρόνια από το 2016 κάναμε ποδοσφαιρική ομάδα παλαιμάχων και αγωνιζόμαστε στο παγκύπριο πρωτάθλημα και κύπελλο. Είμαι εκεί στο συμβούλιο αλλά και παίζω, είτε μέσα είτε τερματοφύλακας τις περισσότερες φορές. Μια φορά στην προπόνηση είχαμε μια καλή κόντρα ποδοσφιαρικά μεταξύ μας, έπιανα κάτι τετ-α-τετ, κάτι πέναλτι και μου λέει ένας, εν να ρέξεις τζιαι τον Βάτερμαν! Κι ένας αμυντικός της ομάδας μου είπε ‘όχι Βάτερμαν, Πάτερμαν!’ Έμεινε, το έγραψα κι εγώ σε μια φανέλα κι έμεινε. Ναι, σε φόρμα μπορεί να αποκρούσω και πέναλτι του Κάντηλου. Ήμουν μάνα! Πολλές φορές μου έλεγαν οι αντίπαλοι πως θα κάνουν ένσταση γιατί παίζαμε με 12, έλεγαν ‘έχεις και τον Θεό μαζί σου!’»

Ο Σίλβα δεν είναι Βάτερμαν… «Είναι γεγονός ότι για 10-15 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ είχε εξαιρετικούς τερματοφύλακες. Η ασφάλεια ξεκινούσε από εκεί. Έγινε μια γρήγορη αλλαγή, πήραν τον Ουζόχο που ξέραμε πως ήταν ανέτοιμο το παιδί, πήραν τον Σίλβα που δεν ξέρμαε ποιος ήταν, φάνηκε πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Με τις άλλες αδυναμίες της ομάδας που προέκυψαν εκτέθηκε ακόμη περισσότερο ο τερματοφύλακας που είχε κάποια καλά παιχνίδια, όμως σε μια μεγάλη ομάδα ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι ισχυρό όπλο. Αν κοιτάξουμε την Ομόνοια που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αν ο Φαμπιάνο δεν έκανε κάποιες καίριες αποκρούσεις η Ομόνοια ίσως να έχανε 7-8 βαθμούς».

Πότε θα αναστηθεί το ΑΠΟΕΛ; «Όταν επιστρέψει ο κόσμος το Πάσχα από την Ανάσταση!»

Αν φανταζόταν ποτέ ότι ο «θρύλος του Champions League» θα πέσει τόσο χαμηλά: «Επειδή γνωρίζουμε κάπως περισσότερο με την ενασχόλησή μας, για να πω την αλήθεια το περίμενα. Τα προβλήματα που υπάρχουν ήταν εκεί, δεν λύνονταν. Με τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων λόγω 2-3 παικτών που έκαναν τη διαφορά, σκεπάζονταν όλα. Τα ανεξέλεγκτα έξοδα, αλλαγές προπονητών, αλλαγές παικτών, μεγάλα συμβόλαια. Το έλεγα πάντοτε, η Ομόνοια είχε πάρει αυτόν τον κατήφορο αλλά ο κόσμος της έσπαζε κουκουμάδες για να δώσει στην Ομόνοια. Οι φιλάθλοι του ΑΠΟΕΛ έλεγα ότι θα δυσκολευτούν να κάνουν αυτό το πράγμα, όχι επειδή δεν αγαπούν την ομάδα αλλά για τα προηγούμενα χρόνια και τα λεφτά που χάθηκαν».

Για τον Εφραίμ: «Νομίζω ότι κάτι δεν πήγε καλά με τη βάφτιση του. Δεν έγινε καλά η βάφτιση; Tο λάδιασμα; Tο φύσημα; Δεν γίνεται ρε παιδί μου, είναι κρίμα. Έχει αυτούς τους συχνούς τραυματισμούς… είναι κι αυτά μέσα στη ζωή».

Ποιο είναι φαβορί για την εξάδα; «Η Πάφος. Έτσι πιστεύω».

Τι φταίει για τον φετινό ΑΠΟΕΛ: «Όπως είπα θέλεις έναν τερματοφύλακα που να εμπνέει σιγουριά. Ο Ουζόχο είναι καλός αλλά χρειάζεται ακόμη κάποια παιχνίδια. Είχαμε πολλές δοκιμές στο πρωτάθλημα όσον αφορά τον αμυντικό σχηματισμό. Είναι απίστευτο πόσες φορές άλλαξαν. Και πιστεύω δεν έχουμε τους παίκτες ηγέτες, μια ομάδα θέλει τον ηγέτη της. Θέλουμε έναν παίκτη σε άμυνα κέντρο επίθεση που να είναι ένα επίπεδο πιο ψηλό από τους άλλους».

Ποιος είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής του ΑΠΟΕΛ: «Ε νομίζω ο Γιοβάνοβιτς. Νομίζω αυτός, αν και πέρασαν πολλοί καλοί προπονητές, Γκμοχ, Μάρκοβιτς… Αλλά νομίζω ο κορυφαίος των κορυφαίων είναι ο Γιοβάνοβιτς και αυτό είναι αποδεκτό από όλους».

Αν τον εμπνέει ο Πουρσαϊτίδης κι αν μπορεί να διορθώσει την εικόνα του ΑΠΟΕΛ: «Βοήθησε πάρα πολύ στο θέμα ψυχολογίας. Τους έδειξε ότι όποιος δουλεύει παίζει, κόβει το μάτι του, αλλά δουλεύει με τα εργαλεία που έχει… Νομίζω βοήθησε έστω και λίγο, αισθάνεσαι πως με την Ομόνοια θα είναι ντέρμπι, αν ήταν το προηγούμενο ΑΠΟΕΛ… θα ένιωθες ότι σίγουρα θα έχανες».

Για τις συγκρίσεις Γκάρνερ με Καβενάγκι και Μουρς: «Ε, όχι… Περιμένουμε να δείξει, μακάρι να είναι και ανώτερος. Αλλά δεν μπορεί με ένα παιχνίδι… φαίνεται ότι κατέχει, τουλάχιστον με τους άλλους που έχουμε».

Μήπως ο Νούχιου δεν είναι επιθετικός; «Δεν έδειξε κάτι που να με πείθει ότι είναι καλύτερος από κάποιους δικούς μας Κύπριους. Ναι, προτιμώ τον Κατσαντώνη».

Αν είναι εφικτό το βαθμολογικό κέρδος με Ομόνοια: «Πιστεύω πως ναι. Παρόλο που αν το δούμε αγωνιστικά, η Ομόνοια είναι πιο ‘συσταρισμένη’ ας πούμε, έχει ένα πλάνο. Αλλά πιστεύω ότι ακόμη και η κορυφή της Ομόνοιας είναι ένα άγχος για αυτήν, όχι και τόσο αλλά αυτό κάποτε μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Το είδαμε πολλές φορές η ομάδα που ήταν πιο κάτω στη βαθμολογία να κερδίζει. Νομίζω θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Πρόβλεψη για το ντέρμπι: «Να σας πω πώς θα πάει το παιχνίδι. Θα έχει η Ομόνοια περισσότερη κατοχή, το ΑΠΟΕΛ θα προσέξει κεντροαμυντικά, έχουμε τα θεματάκια μας πίσω… Θα προσπαθήσει το ΑΠΟΕΛ, κάποιοι παίκτες του κέντρου και επιθετικά να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Στην αρχή θα κρατήσει, μετά να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πάνε να το κτυπήσουν. Προβλέπω σκορ 1-1. Δεν θα πω ποιοι εν να το βάλουν γιατί εν να πάω να το παίξω».

Αν στη θέση του Πουρσαϊτίδη θα κυνηγούσε και τα τρία παιχνίδια με Ομόνοια, αν αντέχει κάτι τέτοιο ο ΑΠΟΕΛ: «Όχι, δεν αντέχει. Εγώ θα έκανα δοκιμές στο παιχνίδι πρωταθλήματος για να προσπαθήσω να κτυπήσω τα παιχνίδια κυπέλλου. Ποιο θα είναι το κέρδος να πάω εξάδα με τα σημερινά δεδομένα; Φιλάθλους δεν έχει για να έχω οικονομικό κέρδος. Αν επικεντρωθείς στο κύπελλο και περάσεις, οι άλλοι θα κονταροχτυπιούνται στο πρωτάθλημα… κι εγώ θα είμαι πιο ξεκούραστος. Αν θυμάσαι στον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα, κέρδισε την Πάφο, ο ΑΠΟΕΛ είχε τα παιχνίδια με την ΑΕΚ που ξέρουμε πώς εξελίχθηκαν. Ο Σωφρόνης άφησε τους βασικούς με την Πάφο, το ΑΠΟΕΛ ξεκούρασε παίκτες».

Ποιο είναι το φαβορί για τον τίτλο: «Θα έλεγα με βάση την ποιότητα των ποδοσφαιριστών ο Απόλλωνας αλλά σαν ομάδα η Ομόνοια. Ίσως γιατί οι περισσότεροι παίκτες ήταν μαζί από πέρσι, αυτή ήταν η δύναμη του ΑΠΟΕΛ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Απόλλωνας είχε πολλές αλλαγές αλλά κάπου και η διαχείριση… κάτι του λείπει, θεωρώ πως περισσότερο είναι θέμα προπονητή. Το αποδεικνύει ο Μπεργκ, περιμέναμε πως με την Ευρώπη και την κούραση κάπου θα έχανε, ο άνθρωπος έκανε τη δουλειά του σωστά και είναι προπονητής που εμπνέει με την παρουσία του».

Για τον «Πάτερ Τριφύλλιο» κι αν θα πανηγυρίσει νταμπλ: «Έχει κι αυτός τον δικό του αγώνα με την υγεία του αλλά αντέχει. Μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος. Έχει περισσότερο χρόνο τώρα για προσευχή στο κρεβάτι και ίσως αυτό να βοήθησε! Μακάρι ο Θεός να τον αξιώσει να δει τίτλο».

Πώς εξισορροπεί μεταξύ μπάλας και εκκλησίας: «Έμαθα να είμαι άνθρωπος με ισορροπίες. Τους το έλεγα πολλές φορές, έρχονται και παιδιά, νέοι και συζητούμε, μας εμπιστεύονται, τους έλεγα εν τζιαι εγεννήθηκα παπάς, ήμουν μουσικός, έπαιζαν ντραμς, τραγουδούσα. Αγαπούσα πολύ το ποδόσφαιρο και τη μουσική. Μου άρεσε να πηγαίνω μικρός στην εκκλησία το πρωί, ήταν ξεχωριστή η Κυριακή για μένα. Σινεμά, ταβέρνα, θάλασσα, όλα χρειάζονται στη ζωή μας. Η αγάπη στο ποδόσφαιρο ήταν μεγαλύτερη από τα άλλα. Αλλά σίγουρα πάνω από όλα βάζουμε την πίστη μας. Θα θυσίαζα ένα ντέρμπι για να βοηθήσω κάποιον».

The post ΑΠΟΕΛίστας πάτερ ΜΙΛΗΣΕ για το ντέρμπι αιωνίων, ΑΤΑΚΕΣ για τραυματισμό Εφραίμ, ΦΑΒΟΡΙ για τίτλο, Λοΐζου, Νούχιου, Εθνική appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top