ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Στο φως και πάλι η υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής Σταυρουλάκη πριν από 11 χρόνια

ΕΛΛΑΔΑ: Στο φως και πάλι η υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής Σταυρουλάκη πριν από 11 χρόνια

Ένα γράμμα φέρνει τα πάνω – κάτω και ανοίγει τον κλειστό φάκελο στο απίστευτο θρίλερ της όμορφης φοιτήτριας νοσηλευτικής, Αγγελικής Σταυρουλάκη, που αναζητούσε το «Τούνελ» και εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2010, αφήνοντας το αυτοκίνητο και όλα της τα υπάρχοντα μπροστά από τον Ι.Ν. της Παναγίας στη γέφυρα του Πετρέ στον ΒΟΑΚ.

Στην εκπομπή έφτασαν κάποιες σημαντικές πληροφορίες, μαζί με φωτογραφίες μίας μοναχής – αγιογράφου στην Ι.Μ. Παλαιοκάστρου έξω από την Καλαμάτα, τα χαρακτηριστικά της οποίας ομοίαζαν πολύ με αυτά της 32χρονης πλέον σήμερα Αγγελικής Σταυρουλάκη. Λίγο μετά τις 12:30 στην εκπομπή στάλθηκε και σχετικό βίντεο με την συγκεκριμένη μοναχή, ενώ υπήρξε και μία δεύτερη πληροφορία περί ενός μοναστηριού στη Ρουμανία, όπου ενδεχομένως να βρισκόταν η Αγγελική.

Τελικά, η ίδια η μοναχή στην Ι.Μ. Παλαοκάστρου, οι φωτογραφίες της οποίας στάλθηκαν στην εκπομπή, επικοινώνησε με το “Τούνελ” και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτή που αναζητούν, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί η Αγγελική. Η μοναχή τόνισε ότι μοιάζει με την κοπέλα και έχει κάποια χαρακτηριστικά. Παρακάλεσε δε να επιτρέψουν οι μοναχές, αν βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι η Αγγελική, να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της, ώστε να ξέρεουν ότι είναι καλά και να μην υποφέρουν.

Με το μοναστήρι στη Ρουμανία έγινε προσπάθεια επικοινωνίας, ωστόσο λόγω του προχωρημένου της ώρας ήταν αδύνατο. Όμως, και αυτή η πληροφορία έκανε λόγο για μία μοναχή με τα χαρακτηριστικά της Αγγελικής. Η λεπτομέρεια πάντως που ενδεχομένως να απομακρύνει την περίπτωση να βρίσκεται στη Ρουμανία είναι ότι -όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή- υπάρχει ρητή εντολή από τον Μητροπολίτη Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας Δανιήλ να μην γίνονται δεκτοί-ές σε μοναστήρια όσοι-ες δεν έχουν τη ρουμανική υπηκοότητα.

Σε βίντεο που προβλήθηκε, η αδελφή της Αγγελικής είπε πως υπήρξε μαρτυρία ότι η νεαρή τότε κοπέλα έκανε νόημα σε διερχόμενο όχημα να σταματήσει, σα να περίμενε ότι θα περνούσε συγκεκριμένο άτομο να την παραλάβει, ενώ το στίγμα του κινητού της εμφανίστηκε τελευταία φορά λίγα λεπτά αργότερα στις Βρύσες Αποκορώνου.

Μάλιστα, η αδελφή της Αγγελικής ζήτησε συγγνώμη από το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, όπου η οικογένεια και συγγενείς της Αγγελικής είχαν εισβάλλει, πιστεύοντας ότι εκεί βρισκόταν η κοπέλα. “Ζητάω ξανά συγγνώμη. Είμαστε ήσυχοι άνθρωποι, το χωριό το ξέρει”, επανέλαβε, προσθέτοντας ότι τα αδέλφια της έχουν… γεράσει πριν την ώρα τους με την υπόθεση εξαφάνισης της Αγγελικής. “Σα να έπεσε μία βόμβα και διαλύθηκαν όλα, ένα ζωντανό νεκροταφείο. Προσεύχομαι να είναι ζωντανή. Μας αρκεί να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να μας το πεί. Τίποτε άλλο. Εμείς την περιμένουμε κάθε μέρα να μας τηλεφωνήσει… Το σπίτι μας σε περιμένει κάθε μέρα. Ήσουν, είσαι και θα είσαι το μικρό Αγγελικάκι μας”, κατέληξε.

Ο αδελφός της Αγγελικής, Χριστόφος, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή, τονίζοντας ότι ποτέ δεν έχασε η οικογένεια την ελπίδα, πως η κοπέλα είναι ζωντανή, θα χτυπήσει ένα τηλέφωνο, θα ανοίξει η πόρτα και θα την δούνε μπροστά τους. “Εμείς από την αρχή το είχαμε συνδυάσει, λόγω του αυτοκινήτου, λόγω της εκκλησίας, ότι μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι. Είναι επιλογή της, μακάρι να είναι εκεί, αλλά να μάθουμε κι εμείς κάτι για να είμαστε ήρεμοι σαν οικογένεια. Μακάρι να γίνει κάτι μετά από τόσα χρόνια, αν γνωρίζει κάτι κάποιος ας μιλήσει”, είπε.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Ένδεκα χρόνια από τότε που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η Αγγελική Σταυρουλάκη, η 20χρονη τότε κοπέλα από την Ασή Γωνιά, η οποία χάθηκε από προσώπου γης, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει να αγοράσει φάρμακα από φαρμακείο στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια υποθέσεις εξαφάνισης στο νησί, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα…

Οι γονείς της, ακόμα περιμένουν ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, μία απόδειξη ότι το παιδί τους είναι στη ζωή. Ο πατέρας της πιστεύει ότι βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι, ωστόσο οι γονείς της πλέον δεν αποκλείουν και το χειρότερο…

Η Αγγελική Σταυρουλάκη αγνοείται από τις 18 Φεβρουαρίου 2010. Εχει ύψος 1,77 μ. και όταν χάθηκε φορούσε τα γυαλιά της, μπλε τζιν παντελόνι, λευκά αθλητικά παπούτσια, άσπρη μπλούζα και μαύρο μπουφάν. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε φύγει από το χωριό της οδηγώντας το αυτοκίνητο της οικογένειάς της προκειμένου να πάει σε ένα φαρμακείο στην κοντινή Επισκοπή.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε τρεις ώρες μετά στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, μετά τη γέφυρα Πετρέ. Ολα τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τα κλειδιά ήταν στη μηχανή του.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΩΓΗ

Στις 26 Αυγούστου του 2010, ο αδελφός της κοπέλας με έναν εξάδελφό του, θεωρώντας ως ύποπτο για την εξαφάνιση της αδελφής του έναν 50χρονο τότε καθηγητή με τον οποίο διατηρούσαν οικογενειακή φιλία, πεπεισμένος ότι γνώριζε που βρίσκεται η 20χρονη, πήγαν στο Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, όπου βρισκόταν για διακοπές, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν σε σπίτι στο χωριό Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας.

Εκεί κρατήθηκε πέντε ημέρες, σε μία προσπάθεια να του αποσπάσουν πληροφορίες για το που βρίσκεται η 20χρονη φοιτήτρια, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν γνωρίζει κάτι και πως δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνισή της.

Μάλιστα, μη αντέχοντας τα βασανιστήρια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι, αλλά και εισπνέοντας ζιζανιοκτόνο που βρήκε στον χώρο.

Η εξαφάνισή του αναφέρθηκε στις Αρχές που αμέσως στράφηκαν στο οικογενειακό περιβάλλον της φοιτήτριας, αφού ήδη ο αδελφός της το προηγούμενο διάστημα είχε αναφέρει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, πως θεωρεί ότι ο καθηγητής εμπλέκονταν με την εξαφάνιση της 20χρονης.

Μετά από πέντε ημέρες οι κατηγορούμενοι άφησαν ελεύθερο τον όμηρό τους και ο αδελφός της φοιτήτριας τον οδήγησε στο Α.Τ. Λαππαίων, ομολογώντας πως εκείνος ήταν ο «απαγωγέας του». Παρά τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν τελικά στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση.

Στο δικαστήριο που ακολούθησε, καταδικάστηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Ηρακλείου, σε 33 μήνες φυλάκιση με αναστολή οι 2 από τους 6 κατηγορούμενους για την υπόθεση της απαγωγής του καθηγητή του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Οι 4 αθωώθηκαν, μεταξύ των οποίων και οι δύο γυναίκες. Ένοχοι κρίθηκαν ο αδερφός της Αγγελικής και το ένα από τα δύο αδέρφια στη Μεσαρά, για την αρπαγή, ενώ παράλληλα τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν 30 μήνες και τρεις μήνες για την σωματική βλάβη, με τριετή αναστολή.

Ακόμη και σήμερα στα καφενεία της Ασή Γωνιάς η υπόθεση της Αγγελικής αποτελεί θέμα συζήτησης, καθώς η οικογένεια Σταυρουλάκη είναι αγαπητή από όλους τους συγχωριανούς, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο της εξαφάνισης.

ΑΠΟ parakritika.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top