ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Κωστρίκκης: "Είναι εύκολο να γίνει πισωγύρισμα"

Δρ. Κωστρίκκης: "Είναι εύκολο να γίνει πισωγύρισμα"

Να μην βιαζόμαστε για αποκλιμάκωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού παρά τις πιέσεις δήλωσε καλεσμένος στην εκπομπή «ΑLPHA ενημέρωση», ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκκης.

«Εγώ πιστεύω προσωπικά ότι η αποκλιμάκωση πρέπει να γίνεται με μέτρο», ανέφερε.

Ένα κακό και δύο καλά

«Το καλό είναι φυσικά τα εμβόλια και τα rapid tests, που δεν τα είχαμε τότε που γινόταν η αποκλιμάκωση του Απριλίου. Αλλά το κακό αυτό τη στιγμή είναι πως υπάρχει ψηλός επιπολασμός του ιού παντού. Βλέπετε υπάρχει μια δυσκολία να πέσουν τα ημερίσια κρούσματα. Είναι αρκετά εύκολο κατά την άποψή μου να γίνει πισωγύρισμα ειδικά όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμη σε θέση πιστεύω να έχει σημαντικό ρόλο αυτή τη στιγμή στην αποφυγή κρουσμάτων.»  

Ανακοίνωση του Ισραήλ για τα αποτελέσματα του εμβολιαστικού προγράμματος.

"Αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας και ελπίζω η επιστημονική επιτροπή να το εμπεδώσει και να το εφαρμόσει αυτό το εργαλείο γιατί αυτή τη στιγμή τα εμβόλια δεν είναι μόνο για να μειώνουν τις εισροές στις ΜΕΘ αλλά και να σταματούν και τη μετάδοση του ιού". 

Να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου

«Τα εμβόλια προφανώς στην Ευρώπη πρέπει να τύχουν έγκρισης από τον ΕΜΑ αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι οι ποσοστόσεις των εμβολίων πρέπει να είναι αυτές που αποφάσισε η ΕΕ. Αυτό πρέπει να το προσέξουν οι ειδικοί. Εγώ θα έλεγα με απλά λόγια κάντε ότι είναι δυνατό να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου". 

37 μεταλλάξεις του ιού στην Κύπρο - έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου

"Τον Δεκέμβριο το 90% των λοιμώξεων έγινε αυτό το συγκεκριμένο στέλεχος. Αν και υπήρχαν άλλα 36 στελέχη που έχουν εκδιωχθεί από αυτό τον ιό, επομένως είναι προφανής η μεταδοτικότητά του". 

Οι μεταλλάξεις του ιού είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη τόνισε ο Δρ. Κωστρίκκης. Την ίδια ώρα εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος διαθέτει τις υποδομές για εξειδικευμένες εξετάσεις και ότι δεν πρέπει να αποστέλλονται δείγματα στον ECDC.

"Η κάθε χώρα ξεχωριστά πρέπει να καταθέτει τις μελέτες που έχει για την κυκλοφορία των μεταλλάξεων ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις κατασκευάστριες εταιρίες να λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η Κύπρος ότι έχει αυτή τη δυνατότητα, και είμαι εναντίον να παίρνουμε δείγματα να τα στέλνουμε στον ECDC αφού υπάρχει η τεχνογνωσία εδώ. Αυτό με ενοχλεί εμένα σαν επιστήμονα να λαμβάνονται αποφάσεις αποστολής δειγμάτων στο εξωτερικό αφού μπορούν να γίνουν στην Κύπρο". 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top