ΚΥΠΡΟΣ

Διαβήματα ΚΔ σε ΗΕ για διελεύσεις Ε/κ από οδόφρ. Λιμνίτη και εγκλωβισμένους που παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές

Διαβήματα ΚΔ σε ΗΕ για διελεύσεις Ε/κ από οδόφρ. Λιμνίτη και εγκλωβισμένους που παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές

Η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη και σήμερα σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διέλευσης Ελληνοκυπρίων μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη καθώς και για το γεγονός ότι τα μέλη οικογενειών εγκλωβισμένων που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στα κατεχόμενα χωρίς να μπουν σε καραντίνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για το γεγονός ότι με βάση απόφαση του κατοχικού καθεστώτος, οι Τ/κ εργαζόμενοι μπορούν να περνούν πλέον στις ελεύθερες περιοχές με αρνητικό τεστ κορωνοϊού το οποίο ισχύει για επτά ημέρες, ενώ αυτοί εξακολουθούν να μην μπορούν να περάσουν με τον ίδιο τρόπο από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να μεταβούν στη Λευκωσία ο κ. Φωτίου είπε πως οι χαλαρώσεις στις διελεύσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στα κατεχόμενα αφορούν εργαζόμενους Τουρκοκύπριους που περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και Ελληνοκύπριους εργαζόμενους που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα.

Αυτό αφορά βασικά τους εκπαιδευτικούς μας που διδάσκουν στα σχολεία μας στα κατεχόμενα, είπε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας πως στις περιπτώσεις αυτές οι εργαζόμενοι μπορούν να περνούν εφόσον παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που θα έχει ισχύ για επτά ημέρες. Δηλαδή, πρόσθεσε, τα άτομα αυτά θα πρέπει να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα.
 
Πρόσθεσε πως οι χαλαρώσεις αυτές δεν αφορούν άλλα άτομα. Ως εκ τούτου, ανέφερε, και σήμερα κάναμε παραστάσεις στα Ηνωμένα Έθνη και για τις διελεύσεις των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που χρειάζεται να περνούν από το οδόφραγμα Λιμνίτη για να πηγαίνουν στη Λευκωσία, κυρίως για μεταφορά εμπορευμάτων και για ιατρικούς σκοπού,ς καθώς και για οικογένειες εγκλωβισμένων που παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα εκτός αν μπουν σε καραντίνα.
 
Εξήγησε πως πρόκειται για 2-3 οικογένειες εγκλωβισμένων μέλη των οποίων είτε είχαν μολυνθεί με κορωνοϊό είτε ήταν στενές επαφές κρουσμάτων.
 
«Ζητήσαμε εδώ και καιρό από τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να τους αφήσουν να πάνε στα κατεχόμενα και να τεθούν σε αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους αλλά δεν δέχονται και έτσι για να πάνε στα κατεχόμενα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, πληρώνοντας τη διαμονή τους σε αυτά», ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη Γάζα



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top