Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπ. Υγείας με τους επιδημιολόγους - Όλα όσα ειπώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπ. Υγείας με τους επιδημιολόγους - Όλα όσα ειπώθηκαν

Την ανησυχία για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας εξέφρασαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις θέσεις που εκφράστηκαν από πλευράς επιδημιολογικής ομάδας, οδηγός για τα επόμενα βήματα είναι η επάρκεια και η δυνατότητα του Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί.

Από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων διαπιστώνεται ότι στην παρούσα φάση η αύξηση των κρουσμάτων δεν επηρεάζει το Σύστημα Υγείας, ενώ από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι έχουν μειωθεί οι νοσηλείες βαριών περιστατικών. Σε σημαντικό βαθμό η αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας οφείλεται και στην εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν αυξημένο ρίσκο σοβαρής νόσησης.

Τέλος, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε η αποκλιμάκωση των μέτρων, αφού αναμένεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρίας του κόμματος, μιλά στο «Τ» για την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, μια υποψηφιότητα η οποία στόχο έχει την ενότητα στο κόμμα και την επιστροφή όσων έχουν διαγραφεί ή αποστασιοποιηθεί από την ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE