ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ινδία: Αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι στην αστυνομία

Φρίκη στην Ινδία: Αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι στην αστυνομία

Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι της στον αστυνομικό σταθμό του χωριού του, μια υπόθεση που αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για την εφαρμογή ενός νέου νόμου κατά των αποκαλούμενων δολοφονιών τιμής.

Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι επιτέθηκε εναντίον της 17χρονης κόρης του με ένα τσεκούρι την Τετάρτη, έχοντας εξοργιστεί για την σχέση της με έναν άνδρα.

«Είπε ότι είδε την κόρη του σε μια ταπεινωτική στάση μαζί με έναν άνδρα και την αποκεφάλισε, σε μία έκρηξη οργής», είπε στο Thomson Reuters Foundation ο Ανουράγκ Βατς, ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Χαρντόι, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

«Ομολόγησε το έγκλημά του», συμπλήρωσε.

Εικόνες στις οποίες διακρίνεται ο άνδρας να κρατάει το κεφάλι της κόρης του κυκλοφόρησαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζωπυρώνοντας τις εκκλήσεις από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών για την έγκριση ενός συγκεκριμένου νόμου κατά των δολοφονιών τιμής, που θα προβλέπει την προστασία των εν δυνάμει θυμάτων και την βελτίωση της αστυνομικής έρευνας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια δολοφονούνται στην νότια Ασία και την Μέση Ανατολή κάθε χρόνο, από μέλη των οικογενειών τους, που εξοργίστηκαν επειδή έβλαψαν την «τιμή» τους.

«Οι κόρες στην Ινδία θεωρούνται μια ένδειξη της οικογενειακής τιμής, με αποτέλεσμα να διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα», εξηγεί η Μάντχου Γκαργκ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης All India Democratic Women Association στο Ούταρ Πραντές.

Η Ινδία κατέγραψε 24 δολοφονίες τιμής το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top