ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα διαλέγουμε τους φίλους μας για καφέ ή φαγητό - Τι θα ισχύσει στη Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα διαλέγουμε τους φίλους μας για καφέ ή φαγητό - Τι θα ισχύσει στη Λεμεσό

Στη σκιά της κρίσιμης συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την Επιδημιολογική Ομάδα (ερχόμενη Τρίτη 9 Μαρτίου) βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα σενάρια των χαλαρώσεων. 

Η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας έχει επιφέρει μερική αναστάτωση με τους ειδικούς να παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση ζητώντας πίστωση χρόνου μέχρι το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας για να σχηματίσουν μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα σε σχέση με την παρούσα κατάσταση.

Αυτοί που ανησυχούν ιδιαίτερα είναι οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης αφού αδημονούν εδώ και καιρό για το προδιαγραφόμενο άνοιγμα της 16ης Μαρτίου. Στο αισιόδοξο -και μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο- οι προαναγγελθείσες χαλαρώσεις θα ισχύσουν κανονικά καθώς καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ αναμένεται να σηκώσουν κανονικά ρολά.

Αυτό που φαίνεται να συζητείται για να δοθεί το πράσινο φως είναι το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης αφού απαιτείται τεράστια προσοχή για να αποφευχθούν νέες εστίες διασποράς και μετάδοσης.

Για το λόγο αυτό στις πρώτες πρώιμες συζητήσεις τέθηκε επί τάπητος ο περιορισμός τόσο του μέγιστου αριθμού ατόμων που θα μπορεί να φιλοξενήσει το κάθε υποστατικό, αλλά και ο αριθμός ατόμων που θα μπορούν να καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι. Το επικρατέστερο -για την ώρα- σενάριο κάνει λόγο για πλαφόν στα 4 άτομα ανά τραπέζι κάτι που σημαίνει πως... θα πρέπει να επιλέγουμε με προσοχή τους φίλους ή συγγενείς μας τουλάχιστον στο ξεκίνημα των εξόδων μας.

Μάλιστα προβάδισμα φαίνεται να παίρνει το άνοιγμα που θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών μετά από συστάσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Όσον αφορά τη Λεμεσό -που συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο από πλευράς κρουσμάτων και θετικότητας- αυτό που απορρέει είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει οποιοσδήποτε περιορισμός από την υπόλοιπη χώρα, ούτε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και οι όποιες χαλαρώσεις θα ισχύσουν οριζόντια για όλη την Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top