Κορωνοϊός: Μια δεύτερη δόση εμβολίου είναι πιθανώς περιττή σε όσους νόσησαν -Τι λένε Αμερικανοί ερευνητές

Κορωνοϊός: Μια δεύτερη δόση εμβολίου είναι πιθανώς περιττή σε όσους νόσησαν -Τι λένε Αμερικανοί ερευνητές

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής μελέτης, η οποία εκτιμά επίσης ότι μια δεύτερη δόση εμβολίου σε άτομα που έχουν περάσει Covid-19 στο παρελθόν, πιθανώς θα επιφέρει πιο έντονες παρενέργειες.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά και του ομώνυμου νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τους καθηγητές Φλόριαν Κράμερ και Βιβιάνα Σάιμον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν 109 ανθρώπους τόσο με ανοσία λόγω προηγηθείσας λοίμωξης, όσο και χωρίς ανοσία έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2, οι οποίοι έκαναν τα εμβόλια Pfizer/BioNTech ή Moderna.

Διαπιστώθηκε ότι η πρώτη ομάδα (των ατόμων με την προϋπάρχουσα λοίμωξη και φυσική ανοσία) μέσα σε μερικές μέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους ανέπτυξαν αντισώματα με ρυθμό δέκα έως 20 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τους εμβολιασθέντες που δεν είχαν περάσει Covid-19. Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ο αριθμός των αντισωμάτων ήταν επίσης υπερδεκαπλάσιος στην πρώτη ομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν - «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι τα χτυπήματα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ήταν όχι απλά επιτυχημένα, αλλά «εξάλειψαν» το πρόγραμμα. Όσο για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν τόνισε ότι «πιστεύουμε ότι τελείωσε».

BEST OF TOTHEMAONLINE