ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες δωρεάν δενδρύλια, θάμνους και αρωματικά φυτά προσφέρει αύριο στο κοινό το Τμήμα Δασών

Χιλιάδες δωρεάν δενδρύλια, θάμνους και αρωματικά φυτά προσφέρει αύριο στο κοινό το Τμήμα Δασών

Χιλιάδες δωρεάν δενδρύλια, θάμνους και αρωματικά φυτά θα προσφέρει στο κοινό, αύριο Σάββατο, 13 Μαρτίου, σε όλες τις πόλεις  το Τμήμα Δασών. 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αδάμος Μαρκίδης, Ανώτερος Δασικός Λειτουργός Λάρνακας «το Τμήμα Δασών, στο πλαίσιο της εβδομάδας του δέντρου αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν δενδρύλια, θάμνους και αρωματικά φυτά στον κόσμο που επιθυμεί να εμπλουτίσει ή να ανανεώσει τον κήπο του ενόψει του ερχομού της Άνοιξης».
 
Πρόσθεσε ότι «ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου θα δοθούν διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών. Για τη Λάρνακα θα δοθούν τέσσερα είδη δέντρων, δηλαδή χαρουπιά, ήμερο πεύκο, πεύκη τραχεία και στερκούλια, πέντε είδη θάμνων, ζουλατζιά, σχινιά, δάφνη, ροδοδάφνη και κενταύρια και τρία αρωματικά φυτά λασμαρί, λεβάντα και ρίγανη».
 
Κληθείς να αναφέρει πως θα γίνεται η παραλαβή των φυτών από τον κόσμο, ο κ. Μαρκίδης είπε πως «λόγω των μέτρων που ισχύουν για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο κόσμος θα μένει στο αυτοκίνητο του και θα ρωτάται από τους λειτουργούς του Τμήματος Δασών τι είδους φυτά επιθυμεί να πάρει».

Οι υπάλληλοι θα μεταφέρουν τα φυτά στο αυτοκίνητο του κάθε ενδιαφερόμενου χωρίς αυτός να χρειαστεί να βγει από το όχημα του, θα γίνεται δηλαδή drivethrough, πρόσθεσε.
 
Σημείωσε ακόμα ότι «η διαδικασία παραλαβής των φυτών θα γίνεται από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι σε όλες τις πόλεις.

«Καλούμε το κοινό να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών για να δει τα φυτά που θα προσφερθούν αύριο δωρεάν, ώστε να είναι ενήμερος, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην μεταφορά των φυτών από λειτουργούς του Τμήματος Δασών στο αυτοκίνητο», είπε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη «το Τμήμα Δασών με τη δωρεάν παραχώρηση των φυτών στο κοινό θέλει να υπενθυμίσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, τον πολύπλευρο ρόλο του δέντρου αλλά και την ανάγκη προστασίας και επέκτασης του πρασίνου, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές γινόταν μέσω των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τη Γιορτή του Δέντρου».
 
Ωστόσο, σημείωσε «επειδή οι δράσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οικογενειακή δενδροφύτευση, θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να μοιραστούν μια δημιουργική δραστηριότητα, να καλλωπίσουν τις αυλές τους και παράλληλα να φροντίσουν το περιβάλλον. Τα δενδρύλλια που θα διαθέσει το Τμήμα Δασών, θα είναι κατάλληλα για φύτευση σε κήπους, σε μπαλκόνια ακόμα και σε χωράφια».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαρκίδης είπε πως «σε κάθε οικογένεια θα παραχωρούνται τρία δενδύλια ενώ στις οικογένειες που θα μεταβαίνουν στους χώρους παραλαβής με τα παιδιά τους, θα δίνεται ένα επιπρόσθετο δενδρύλιο για κάθε παιδί. ­Για την παραλαβή των δενδρυλλίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο 8998, επιλέγοντας τη δραστηριότητα 8».­
 
Ανέφερε ακόμα ότι η προσφορά δενδρυλίων, θάμνων και αρωματικών φυτών θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Συγκεκριμένα στη Λευκωσία θα γίνεται παράδοση στο φυτώριο του Τμήματος Δασών στην Αθαλάσσα, στα Κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δασών στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία και δίπλα στο κολυμβητήριο Λευκωσίας.
 
Στη Λεμεσό θα γίνονται στο Φυτώριο του Τμήματος Δασών στο Φασούρι και για τις ορεινές Κοινότητες Τροόδους στο Φυτώριο του Δασικού Σταθμού Πλατανιών.
 
Στη Πάφο η παράδοση θα γίνεται στο Δασικό Σταθμό Γεροσκήπου και στον Δασικό Σταθμό Γιαλιάς, στη Λάρνακα στο Δασικό Σταθμό Ριζοελιάς ενώ για ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top