ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη κατάληξης Κ-Μ σε συμφωνία για νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ο ΥΠΕΣ

Την ανάγκη κατάληξης Κ-Μ σε συμφωνία για νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ο ΥΠΕΣ

Την αναγκαιότητα να καταλήξουν τα κράτη μέλη σε μια συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Άτυπης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (JHA), που είχε ως αντικείμενο την πορεία του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών στην παρέμβασή του για το νέο Σύμφωνο, ανέφερε ότι "η Κύπρος στηρίζει την υιοθέτηση του, καθώς δίνει νέα ώθηση στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης στο μεταναστευτικό".

Το νέο εργαλείο αλληλεγγύης των επιχορηγημένων επιστροφών, μαζί με το εργαλείο μετεγκατάστασης, "αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη της σωστής ισορροπίας, στη βάση της αλληλεγγύης", τόνισε ο Υπουργός.

Όπως αναφέρεται, "υπό το πρίσμα δε των ιδιαιτεροτήτων των χωρών της πρώτης γραμμής, αλλά και των ειδικών συνθηκών της Κύπρου, ο Υπουργός εισηγήθηκε τροπολογίες προκειμένου οι διαδικασίες υιοθέτησης του Συμφώνου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα".

Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των συνοριακών διαδικασιών, όπως προτείνονται στο Σύμφωνο, και την πιθανή πρόσθετη επιβάρυνση για τα κράτη πρώτης γραμμής, ο Υπουργός μίλησε για "εφαρμογή αποτελεσματικότερων ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη και τη συνεχιζόμενη μαζική ώθηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Κύπρο μέσω των κατεχομένων". 

Τέλος, αναφέρεται ότι "επεσήμανε την αναγκαιότητα για δίκαιη κατανομή βαρών, στοιχείο απαραίτητο για την αποτελεσματική διαχείριση των δυσανάλογων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής".

Σημειώνεται ότι "κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι Υπουργοί Εσωτερικών συζήτησαν για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών που χρειάζονται σε περίοδο κρίσεως για την προστασία, ασφάλεια και υγεία των πολιτών".  

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top