ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις σε ταβέρνες και καφετέριες - Μαζική έξοδος των Κυπρίων για φαγητό και ποτό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις σε ταβέρνες και καφετέριες - Μαζική έξοδος των Κυπρίων για φαγητό και ποτό

Διανύουμε αισίως την τρίτη ημέρα από το unlock της εστίασης και παρά τις αρχικές έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών αλλά και το πρώτο... 'μούδιασμα' των συμπολιτών μας η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται με τον κόσμο να το 'ρίχνει έξω'.

Τα πρωτόκολλα που αφορούσαν τόσο τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης όσο και τους θαμώνες -και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 15/3- ξεσήκωσαν τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας κόσμου.

Αφενός η αυστηρότητα με την οποία συντάχθηκαν καθιστούσε απαγορευτικό το άνοιγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων και αφετέρου οι πρόνοιες που χρησιμοποιήθηκαν σαν υποσημείωση περισσότερο σύγχυζαν και προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα παρά βοηθούσαν την κατάσταση.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ακολούθησαν νέες διευκρινίσεις, οι οποίες μπορεί μεν να μην ικανοποίησαν πλήρως τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης -με τους ίδιους να ζητούν το άνοιγμα και των εσωτερικών χώρων με άμεση ισχύ- όμως δείχνουν να φέρνουν -και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- μια αλλαγή σκηνικού που επέφερε αυξημένη κίνηση στους χώρους εστίασης.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια λόγω καιρού, μετά τις πρώτες μικρές χαλαρώσεις ο κόσμος δείχνει 'διψασμένος' για έξοδο και μάλιστα με την πάροδο του χρόνου μειώνονται οι αντιστάσεις και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και των πλέον επιφυλακτικών.

Όπως είχαμε αναφέρει την πρώτη ημέρα ουσιαστικής λειτουργίας (Τρίτη 16/3) περίπου 8 στους 10 χώρους εστίασης παρέμειναν κλειστοί αφού δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες και προδιαγραφές που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Χθες (Τετάρτη 17/3) και μετά τις διευκρινιστικές χαλαρώσεις (στο τι λογίζεται εξωτερικός χώρος, στην 'απελευθέρωση' οποιουδήποτε είδους μουσικής καθώς και στην αφαίρεση της πρόνοιας περί χρήσης μάσκας για καθήμενους) η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε ότι πρόκειται για εργάσιμη ημέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top