ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα σε διχοτομικές λογικές λύσης τύπου Ανάν, είπε ο Μ. Γιωργάλλας

Η Αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα σε διχοτομικές λογικές λύσης τύπου Ανάν, είπε ο Μ. Γιωργάλλας

Η Αλληλεγγύη και το Κίνημα Ελλήνων «που συμπορεύεται μαζί μας χωρίς συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουν να πισωγυρίσουμε σε διχοτομικές λογικές λύσης τύπου Ανάν», είπε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπρόσωπων για το Κυπριακό. 

«Χωρίς συμβιβασμούς δεν θα ανεχτούμε άλλο να μεθοδεύεται η διάλυση της κρατικής οντότητας της κυπριακής Δημοκρατίας. Χωρίς συμβιβασμούς θα αντισταθούμε στα εκβιαστικά διλήμματα είτε διζωνική είτε διχοτόμηση γιατί η διζωνική είναι η διχοτόμηση. Επομένως πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και πρώτιστα να είμαστε ειλικρινείς με τον λαό μας και να σεβαστούμε την αλήθεια. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και θεμελιώνει την κατοχή και την εθνοκάθαρση που από το 1974 η Τουρκία εφαρμόζει στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα εδραιώσει τον πληθυσμιακό, γεωγραφικό και διοικητικό διαχωρισμό της πατρίδας μας», είπε.
 
Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, συνέχισε ο κ. Γιωργάλλας, θα αναβαθμίσει και θα νομιμοποιήσει το παράνομο ψευδοκράτος ως ισότιμο συνιδρυτικό κράτος που θα έχει σύνταγμα, θεσμούς, έδαφος και πληθυσμό και το χειρότερο με την υπογραφή μας θα εντάξουμε το κατοχικό μόρφωμα στο διεθνές σύστημα.
 
«Ταυτόχρονα η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα απονομιμοποιήσει, θα εξαφανίσει και θα υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνιστών κρατίδιο της διζωνικής. Αυτή η λύση δεν είναι δικοινοτική ομοσπονδία. Είναι μια καταστροφικού χαρακτήρα ομοσπονδία, της οποίας πηγή είναι η εισβολή και βάση συζήτησης τα τετελεσμένα που δημιούργησε ο τουρκικός στρατός το 1974», συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι η πενταμερής μορφή διασκέψεων έρχεται όχι μόνο από το πρόσφατο αλλά και από το μακρύ παρελθόν της πατρίδας μας και πρόσθεσε ότι το μοντέλο αυτό στοίχειωσε και στοιχειώνει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη γέννηση της, γιατί φέρνει μαζί του την κατάρα των εγγυητριών, των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων.
 
«Στη πενταμερή διάσκεψη στη Ζυρίχη τον Φεβρουάριο του 1959 γεννήθηκε η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη τον Απρίλιο του 2021 η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας υπονομεύεται και εξαφανίζεται από τη σύνθεση των συμμετεχόντων. Τραγική ειρωνεία; Όχι δεν είναι η ειρωνεία τραγική. Τραγικοί είναι όλοι όσοι αποδέχτηκαν και βοήθησαν να νομιμοποιηθεί και να κατοχυρωθεί το σχήμα της πενταμερούς ως μοντέλο διασκέψεων για το Κυπριακό. Το νόμιμο κράτος που εγγυούνται οι εγγυητές δεν έχει προσκληθεί και απουσιάζει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι θέλουν λύση, αλλά λύση που να ακυρώνει την κατοχή, να ανατρέπει τη διαίρεση και να προάγει την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.
 
«Με τους Τ/κ θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά όχι γειτονικά. Θέλουμε να ζούμε μαζί όχι απέναντι ως αποτέλεσμα μιας λύσης βασισμένης στα τετελεσμένα της εισβολής. Προκρίνουμε μια λύση που θα ενώνει και δε θα διχοτομεί την Κύπρο. Θα επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους να ζουν μαζί υπό καθεστώς πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας σε όλη την επικράτεια της Κύπρου. Μια δημοκρατική λύση αρχών που θα είναι βιώσιμη εκ του χαρακτήρα της και αποδεκτή από τους Τουρκοκύπριους διότι ουδόλως θα τους αδικεί, αλλά θα τους διασφαλίζει και τα δικαιώματά τους και την ασφάλεια τους», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι η Αλληλεγγύη θα πάει στη Γενεύη χωρίς συμβιβασμούς, «θα πολεμήσουμε για να ματαιωθούν τα σχέδια των Βρετανών και των Τούρκων».
 
«Η Αλληλεγγύη θα πάει στη Γενεύη χωρίς συμβιβασμούς να αποτρέψει διχοτομική λύση είτε ΔΔΟ είτε δύο κρατών υπό τον μανδύα της «χαλαρής αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας δύο κοινοτικών κρατών με κυριαρχική ισότητα». Εμείς δεν θα φυγομαχήσουμε αποφεύγοντας να πάμε στο μέτωπο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα. Εμείς δεν θα δραπετεύσουμε από τη μάχη της πατρίδας και ας είναι το μονοπάτι μας ναρκοθετημένο και γεμάτο παγίδες», είπε.
 
Χωρίς συμβιβασμούς, συνέχισε ο κ. Γιωργάλλας, «θα βρεθούμε στη Γενεύη όχι για να νομιμοποιήσουμε καταστροφικές αποφάσεις αλλά για να αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε ενδιάμεση, στρατηγική, συμφωνία που δεν θα τύχει της έγκρισης του Λαού με Δημοψήφισμα και δεν θα κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων σε όλη την επικράτεια της πατρίδας μας».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top