ΔΙΕΘΝΗ

EE: Το Συμβούλιο επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε 11 άτομα και 4 οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

EE: Το Συμβούλιο επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε 11 άτομα και 4 οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε έντεκα άτομα και τέσσερις οντότητες που είναι υπεύθυνες για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.


Μαζί με την καταχώριση τεσσάρων Ρώσων ατόμων νωρίτερα αυτό το μήνα, τα 15 αυτά ονόματα αποτελούν μέρος του πρώτου ευρύτερου πακέτου καταχωρίσεων στο πλαίσιο του συνολικού καθεστώτος κυρώσεων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου, οι κυρώσεις σηματοδοτούν την ισχυρή αποφασιστικότητα της ΕΕ να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναλάβει απτή δράση κατά των υπευθύνων για παραβιάσεις και καταχρήσεις.

Οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν τις αυθαίρετες κρατήσεις μεγάλης κλίμακας, ιδίως, των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ της Κίνας, την καταστολή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, εξωδικαστικές δολοφονίες και εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στη Λιβύη, βασανιστήρια και καταστολή εναντίον ΛΟΑΤΚΙ και πολιτικών αντιπάλων στην Τσετσενία στη Ρωσία, και βασανιστήρια, εξωδικαστικές, συνοπτικές ή αυθαίρετες εκτελέσεις και δολοφονίες στο Νότιο Σουδάν και την Ερυθραία.

Σύμφωνα με το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θεσπίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2020, τα εισηγμένα άτομα και οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ.

Επιπλέον, τα άτομα που απαριθμούνται υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδίων στην ΕΕ. Επιπλέον, απαγορεύεται στα άτομα και οι οντότητες στην ΕΕ να διαθέτουν κεφάλαια, άμεσα ή έμμεσα, σε όσους απαριθμούνται.

Οι σχετικές νομικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των ενδιαφερομένων προσώπων και οντοτήτων, έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top