Διευκρινίσεις ΕΚΥΣΥ για το Σχέδιο Ενίσχυσης των Χαμηλοσυνταξιούχων

Διευκρινίσεις ΕΚΥΣΥ για το Σχέδιο Ενίσχυσης των Χαμηλοσυνταξιούχων

Ύστερα και από την βελτίωση του Σχεδίου Ενίσχυσης των Χαμηλοσυνταξιούχων «αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από στρεβλώσεις και αδικίες που έχουν δημιουργηθεί», έχει διαφανεί ότι δυστυχώς πάρα πολλοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, του χριστουγεννιάτικου ή ενδεχομένως και του πασχαλινού επιδόματος, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΕΚΥΣΥ.

Διευκρινίζει ότι δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας που είναι €10,324 στη περίπτωση του ενός ατόμου και €15,486 για νοικοκυριό 2 ατόμων.
 
«Με βάση πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου έχει τεθεί και κριτήριο για τις καταθέσεις στις τράπεζες οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.  Το κριτήριο αφορά μόνον τις νέες αιτήσεις. H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε.-(Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος και ΕΕΕ8.v2). Όσοι συνταξιούχοι παίρνουν την μικρή επιταγή δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE