ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 27/3

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους το Σάββατο 27/3

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και οι αναφορές για τις τουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό, τα σχέδια της κυβέρνησης για συνταξιοδοτική κάλυψη όσων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν είχαν συνταξιοδοτικό σχέδιο, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις δανειοληπτών και τραπεζών και η αναμενόμενη ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου κατά του κορωνοϊού είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων.


Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ραντεβού τον Ιούνιο έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία», γράφει ότι τον Ιούνιο επανεξετάζεται η πορεία της Τουρκίας τόσο στην προσέγγιση με την ΕΕ και τις ευρωτουρκικές σχέσεις όσο και το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά και προσθέτει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα των «27». Αλλού γράφει ότι με ευρωπαϊκή βούλα το χαλλούμι αποκτά προστατευόμενη ονομασία προέλευσης αφού όλα τα ευρωπαϊκά κράτη συμφώνησαν στην κατοχύρωσή του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και στην αναφορά του ότι δεν έχει παρατήσει το Κυπριακό.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Επιστροφή Ταμείου Προνοίας για χιλιάδες δημ. υπαλλήλους», αναφέρεται στο κύριο του θέμα για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό που επηρεάζει 15.000 εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα συνταξιοδοτική κάλυψη λόγω της Τρόικας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, το κείμενο που συμφωνήθηκε όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις κρίνεται ισορροπημένο με σημαντικές αναφορές στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τη Βουλή αποδέσμευση κονδυλίων για προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής χώρων στους οποίους θα κρατούνται πλέον οι ανήλικοι παραβάτες.
 
Κάτω από τον τίτλο «Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι άκρως περίεργα παιχνίδια επιχειρήθηκε να παιχτούν τα 24ωρα που προηγήθηκαν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού σε μείζονος σημασίας θέματα για την Κύπρο τα πρώτα κείμενα συμπερασμάτων που παρουσιάστηκαν παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατά τις εργασίες που εκτελούνται στο Παγκύπριο Γυμνάσιο βρέθηκε μυστικό δωμάτιο που πιστεύεται ότι φιλοξενούνταν Φιλικοί την εποχή που η Ελληνική Σχολή του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Αλλού γράφει ότι το βράδυ της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η απόφαση της Κομισιόν για κατοχύρωση του χαλλουμιού.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Προτάσεις – πλαίσιο κατά της αυθαιρεσίας τραπεζών» και γράφει ότι σημαντικές αλλαγές προωθεί το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μεταξύ άλλων προνοεί επαναφορά του δικαιώματος δανειοληπτών για προσφυγή στη δικαιοσύνη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αλλού γράφει ότι εγκρίθηκε ο φάκελος για το χαλλούμι, σημειώνοντας ωστόσο ότι στους δρόμους βγαίνουν στις 5 Απριλίου οι τυροκόμοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία τους και κάνει λόγο για οδυνηρές ψυχολογικές συνέπειες.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Τεράστια ώθηση από την ερχόμενη βδομάδα», στο κύριο της θέμα αναφέρεται στο άνοιγμα της πύλης εμβολιασμού τη Δευτέρα για διαβητικούς και άλλες ομάδες προτεραιότητας, με τις αρχές να αναμένουν σημαντικές παραδόσεις εμβολίων στις αρχές Απριλίου. Στόχος, σημειώνει, είναι ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου και η κάλυψη με μία δόση των ατόμων πέραν των 45 ετών μέχρι την πρώτη βδομάδα Μαΐου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε κανένα αστυνομικό σε σχέση με παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος αναφορικά με τη διερεύνηση των δολοφονιών πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το σχέδιο προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top