ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν τηρούνται τα μέτρα και μπορεί να μας βγει πολύ ξινό» - Αυστηρά πρωτόκολλα για γάμους και εκδηλώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν τηρούνται τα μέτρα και μπορεί να μας βγει πολύ ξινό» - Αυστηρά πρωτόκολλα για γάμους και εκδηλώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Αυξάνονται οι κίνδυνοι μετά τις χαλαρώσεις για διασπορά του ιού, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», το πρωί της Δευτέρας ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε πως λαμβάνει διάφορα μηνύματα, για το ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα προστασιάς.


«Εφόσον δεν υπάρχει συμμόρφωση από κάποιους προς τα μέτρα, τότε η πιθανότητα μετάδοσης του ιού αυξάνεται...Τις τελευταίες ημέρες είχα σωρηδόν από μηνύματα και καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα μέτρα καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.», δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα πως «Αυτό μπορεί να μας βγει πολύ ξινό αν δεν προσέξουμε.»

Την ίδια ώρα ανέφερε πως πολλά άτομα, δεν φορούν μάσκες και κάνουν μαζικές συναθροίσεις, χωρίς να τηρούν τα μέτρα με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, ο Δρ. Καραγιάννης, σημείωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα: «Ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαμε 350 περίπου περιστατικά, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ξεπερνούμε τα 400 κάθε μέρα, επομένως θα αυξηθούν και οι νοσηλείες. Παρόλο του ότι πρόκειται για νεαρότερα άτομα ίσως η παραμονή της να είναι για πιο βραχύ διάστημα, αλλά δεν παύει από το να χρειάζονται νοσηλεία... Ελπίζουμε ότι δε θα μπουν στις ΜΕΘ διότι είναι εκείνο μετά που θα μας δείξει τον δρόμο κατά πόσο θα πατήσουμε φρένο»

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του αριθμού νοσηλευόμενων, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επανέναρξη γάμων και βαφτίσεων, τονίζοντας πως τα πρωτόκολλα θα είναι αυστηρά, από τις 17 Μαΐου που αναμένεται να ξεκινήσουν.

Δείτε όσα είπε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top