Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της εκστρατείας virtual run «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!»

05.04.2021
12:21
Κοινωνία

Ξεκίνησε από σήμερα η εκστρατεία virtual run «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!», την οποία διοργανώνει για όλο το μήνα Απρίλιο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ).

Την  έναρξη της εκστρατείας κήρυξε το πρωί της Δευτέρας, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Στην τελετή έναρξης της καμπάνιας παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Καίτη Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕΑΣ Κυριάκος Μιχαήλ και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ.
 
Συμμετείχαν επίσης οι αθλητές Κυριάκος Ιωάννου, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης και Ελένη Αρτυματά.
 
Όπως αναφέρθηκε στην τελετή έναρξης της καμπάνιας, η ΚΟΕΑΣ, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει στο κοινό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Στίβου Γ΄ Κατηγορίας που θα γίνει τον Ιούνιο στο Τσίρειο και παράλληλα να ωθήσει τον κόσμο να αθληθεί σε ασφαλείς συνθήκες, ετοίμασε το πρόγραμμα «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!».
 
Στόχος του προγράμματος, είναι για όλο το μήνα Απρίλιο, ο απλός κόσμος να καλύψει συλλογικά 9.251 χιλιόμετρα, ένα συμβολικό νούμερο, που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού μας, στηρίζοντας έτσι τους Κύπριους αθλητές στην προσπάθεια που θα κάνουν τον Ιούνιο.
 
Η ΚΟΕΑΣ ζητά από όσους καθημερινά περπατάνε ή τρέχουνε ψυχαγωγικά, να «συνεισφέρουν» virtually τα χιλιόμετρά τους στην κοινή προσπάθεια για στήριξη της εθνικής ομάδας στίβου.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τo application είναι έτοιμο και διαθέσιμο για όλους να κατεβάσουν την εφαρμογή Sporthive Live (https://live.sporthive.com/event/10453), σε Google Play και App Store και να βρουν τον αγώνα «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!», όπου ακολούθως η εγγραφή είναι απλή.
 
Υπάρχουν δύο διαθέσιμες αποστάσεις, 5 και 10 χιλιομέτρων, με κόστος εγγραφής τα €15, με τα έσοδα να καταλήγουν στους αθλητές.
 
Όλες οι πληροφορίες για την καμπάνια, βρίσκονται στο application.
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της δράσης και συμβολικής έναρξης της εκστρατείας του virtual run της ΚΟΕΑΣ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είναι πραγματικά για μένα ιδιαίτερη τιμή να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια με ένα πρωτότυπο εικονικό αγώνα που διεξάγει η ΚΟΕΑΣ, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει η Εθνική μας ομάδα στίβου για άνοδο στη Β’ Κατηγορία».
 
«Χωρίς αμφιβολία, η πανδημία έπληξε πέραν των άλλων και τον Αθλητισμό. Όμως, χάρη στην ευρηματικότητα σας, δημιουργείτε τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε την επανεκκίνηση και στον Αθλητισμό και ιδιαίτερα, βασιζόμενοι στους πρωταθλητές μας, να δούμε την Κύπρο να κερδίζει τη βαθμίδα που της αξίζει. Δεν έχω αμφιβολία πως μαζί με τους προπονητές σας θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι την ίδια ώρα, «δεν μπορεί παρά να καλέσω το σύνολο των αθλουμένων, διότι είναι μια προσπάθεια διττή, πρώτον, η επιτυχία της Κύπρου να ανέλθει στη δεύτερη κατηγορία και δεύτερο, να δώσει ένα μήνυμα ότι το να αθλείται κανείς προστατεύει την υγεία και συμβάλλει γενικότερα στο ευ ζην».
 
«Γι΄ αυτό και θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ για την πρωτοβουλία και να καλέσω το σύνολο των όσων περπατούν, τρέχουν ή άλλως πως αγωνίζονται, να γίνουν συνδρομητές στην πλατφόρμα που θα λειτουργήσει από σήμερα, έτσι ώστε να συμβάλουν στο να καλυφθεί ο στόχος των 9.251 τετραγωνικών χιλιομέτρων που είναι η πατρίδα μας και να δώσουν έτσι το μήνυμα της ενθάρρυνσης προς τους αθλητές μας ως εάν να ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα γίνουν στις 19-20 Ιουνίου, στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού», σημείωσε.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές του ευχές στους αθλητές.
 
«Κάθε καλό σε εσάς και τους προπονητές σας, καλή επιτυχία στις επιδιώξεις που θα είναι και επιδιώξεις της κυπριακής πολιτείας, ενώ ταυτόχρονα να συγχαρώ και τον ΚΟΑ που συμβάλλει και συνδράμει την ΚΟΕΑΣ σε κάθε προσπάθεια που είναι προς όφελος του κλασσικού αθλητισμού. Κηρύσσω με αυτή την ευκαιρία την έναρξη αυτού του εικονικού αγώνα με την ευχή κάθε επιτυχία, όχι μόνο στην προσπάθεια του εικονικού, αλλά και του πραγματικού αγώνα που θα δοθεί στον στίβο», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, σε χαιρετισμό του είπε ότι η μεγαλύτερη φετινή αθλητική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Κύπρο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου Γ΄ Κατηγορίας, γνωστό ως «Μπρούνο Ζάουλι», στο οποίο θα λάβουν μέρος πέραν των 600 αθλητών από 18 χώρες.
 
«Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου, στο Τσίρειο Αθλητικό Κέντρο, στη Λεμεσό και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ. Η ΚΟΕΑΣ σε συνεργασία με τον αθλητικό συντάκτη Ηρόδοτο Μιλτιάδους και την παλιά πρωταθλήτρια Άντρη Σιάλου ετοίμασε το πρόγραμμα «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας». Μέσω της σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής, το φίλαθλο κοινό θα μπορεί να εγγραφή στο πρόγραμμα και να συνεισφέρει διαδικτυακά την απόσταση των 5 ή 10 χιλιομέτρων που θα διανύσει, τρέχοντας ή περπατώντας», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε ο κ. Μάρκαρης, στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να καλύψουν συλλογικά εντός Απριλίου, «τον συμβολικό αριθμό των 9.251 μέτρων, που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού μας».
 
«Με αυτό το πρόγραμμα στοχεύουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό για τη σημαντική αυτή διοργάνωση που ανέλαβε η Κύπρος να ωθήσουμε τη μαζική συμμετοχή και άθληση, να στηρίξουμε συλλογικά την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας για να εξασφαλίσει την άνοδο στην Β΄ κατηγορία», σημείωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, «που κηρύσσει σήμερα την έναρξη του Προγράμματος και που το θέτει υπό την αιγίδα του», όπως είπε.
 
«Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και τον ΚΟΑ για την καθολική στήριξη των προσπαθειών μας στην ΚΟΕΑΣ προκειμένου να διοργανώσουμε ένα πλήρως επιτυχημένο πρωτάθλημα ομάδων στίβου και να δικαιώσουμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την επιλογή και την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη χώρα μας αναθέτοντας μας αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς του προγράμματος Ελληνική Τράπεζα, Herbalife Nutrition Κύπρου, Primetel, Emma FOODS, και ΔΡΟ.ΜΕ.Α. Racing (επίσημο running club της καμπάνιας). Καλώ το φίλαθλο κοινό να αγκαλιάσει μαζικά αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες της εθνικής μας ομάδας», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι ο ΚΟΑ έχει αγκαλιάσει αυτή την λαμπρή διοργάνωση του «Μπρούνο Ζάουλι» από την αρχή.
 
«Συγχαίρω την ΚΟΕΑΣ για αυτή της την επιτυχία . Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μια διοργάνωση η οποία τιμά τον αθλητισμό της χώρας μας και την χώρα μας γενικότερα και ο ΚΟΑ, η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου έχει επενδύσει σοβαρά σε αυτή την διοργάνωση. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και στους πρωταθλητές μας κάθε καλό και φυσικά και στους Ολυμπιακούς αγώνες που έρχονται σύντομα», σημείωσε.
 
Εκπροσωπώντας τους αθλητές, ο Ολυμπιονίκης στο ύψος Κυριάκος Ιωάννου, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι εκ μέρους των αθλητών του στίβου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση του να θέσει υπό την αιγίδα του τον αγώνα virtual run.
 
«Για εμάς αποτελεί ξεχωριστό γεγονός και ιδιαίτερη σημασία να ενισχυθούν οι εθνικές ομάδες στίβου στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων μας τον προσεχή Ιούνιο. Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, συμμετέχοντας πολύ απλά μέσα στην ειδική πλατφόρμα που ετοίμασε η ομοσπονδία μας ΚΟΕΑΣ «Τρέχουμε όλοι για την Εθνική». Να ευχηθώ σε όλους μας καλή προετοιμασία και το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους να είναι ξεχωριστό όπως θα είναι ξεχωριστό για την πατρίδα μας», πρόσθεσε.
 
Κλείνοντας την εκδήλωση έναρξης της καμπάνιας, η ΚΟΕΑΣ, πέραν από το κοινό, έκανε κάλεσμα παράλληλα σε συλλόγους και εταιρείες να στηρίξουν την καμπάνια «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!», με μαζική συμμετοχή στο virtual run.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ