ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τι Πάσχα θα κάνουμε με 500 κρούσματα - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τι Πάσχα θα κάνουμε με 500 κρούσματα - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Άλλα 529 επιβεβαιωμένα περιστατικά ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας μεγαλώνοντας κι’άλλο την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως αυτά δεν ήταν τα μόνα δυσάρεστα νέα αφού πέραν του μεγάλου αριθμού περιστατικών, πρόβλημα προέκυψε αρχικά χθες (Τετάρτη 7/4) και με την Πύλη Εμβολιασμού (που αδυνατούσε να φορτώσει λόγω μεγάλου όγκου επισκεπτών), ενώ παράλληλα οι τελικές εξηγήσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca -περί ελαχίστων περιπτώσεων επιπλοκής που φέρουν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό- να σπείρουν βαθύτερα την αβεβαιότητα.

Την ίδια ώρα που η επιστημονική και συμβουλευτική ομάδα προσπαθεί να σχηματίσει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα, παρατηρώντας όχι μόνο τον αριθμό των περιστατικών αλλά τη διασπορά, το βαθμό θετικότητας, την προέλευση και φυσικά τις νοσηλείες.

Μπορεί οι αριθμοί να μοιάζουν μεγάλοι, ας μην ξεχνάμε ωστόσο πως κύριος και σημαντικότερος σκοπός είναι η διαφύλαξη και η προστασία του συστήματος υγείας.

Με το πλάνο εμβολιασμού να προχωρά κανονικά και εξ’όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όσο ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων μειώνεται, τόσο θα μειώνονται και οι νοσηλείες. Αυτό διότι εμβολιάζοντας ηλικιωμένους και ευπαθείς -που αποτελούν την κύρια ομάδα νοσηλευόμενων διασφαλίζεται η αποφόρτιση των νοσηλευτηρίων.

Ως εκ τούτου, φυσικά στόχος είναι να αρχίσει να φθίνει η πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης όμως κάτι τέτοιο δε σημαίνει απαραίτητα πως φρενάρει τις χαλαρώσεις.

Όπως έχουμε προαναφέρει, έχει τεθεί σαν στόχος να επιστρέψουμε στους εορτασμούς του Πάσχα που έχουμε συνηθίσει -στο βαθμό του δυνατού- και αυτό είναι που προσπαθούν οι επιδημιολόγοι να φέρουν εις πέρας.

Χρυσή ή... δοκιμασμένη φόρμουλα χαλαρώσεων δεν υπάρχει ενώ η αυξημένη παρουσία πιστών σε εκκλησιασμούς και ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να συναθροίζονται σε σπίτια (για τα μεγάλα οικογενειακά πασχαλινά τραπέζια) είναι δύο σημαντικοί πυλώνες που τέθηκαν μάλιστα σαν κατευθυντήριες γραμμές από την Κυβέρνηση.

Με ορατό τον κίνδυνο να ακουστούμε γραφικοί, οι παραπάνω χαλαρώσεις θα τεθούν σε ισχύ -από τη Μεγάλη Εβδομάδα και ένθεν- μόνο εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας σε 3 περίπου βδομάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top