Κούσιος: Θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος

Κούσιος: Θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος

Θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος και τότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το περιεχόμενο του είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με το θέμα του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, διερωτήθηκε «πώς μπορεί η Κυβέρνηση να μιλά ή να εκφράζει απόψεις όταν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος. Έχω πει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος και όταν το έχουμε σίγουρα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και τι λέει αλλά και να απαντήσουμε».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη η μελέτη του πορίσματος να μην γίνει μόνο από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Κούσιος είπε «αυτό είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας; Αυτό δεν είναι θέμα του Γενικού Εισαγγελέα;

Δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες του Γενικού Εισαγγελέα. Είμαι βέβαιος ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα προβληματιστεί για αυτό το θέμα και θα πάρει τις αποφάσεις του. Αλλά δεν είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες θα βρεθεί 1 και 2 Ιουλίου η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE