Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.


Σε δήλωσή του από τη Γενεύη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "με βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, του γιατρού, του ποιητή, του ζωγράφου, Βάσου Λυσσαρίδη".

Του αγωνιστή, πρόσθεσε, της δημοκρατίας, του αγωνιστή της απελευθέρωσης του λαού μας αλλά και της απελευθέρωσης όλων των καταπιεσμένων λαών του πλανήτη, του προασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, είτε τη φυλετική, είτε την εθνική.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "η απουσία του η φυσική είναι δεδομένη, όμως οι αγώνες του, η προσωπικότητά του, η αγωνιστικότητά του, και η διορατικότητά του θα εμπνέουν τους αγώνες μας για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό".

"Αιωνία θα είναι η μνήμη του", κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, μια αναφορά που αποτελεί προσήλωση στο διεθνές δίκαιο την οποία επιδιώκουμε και θεωρούμε ως θωράκιση και πυξίδα, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE