ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Απαντά στις φήμες που θέλουν παράταση του lockdown – Μιλά για τεστ στην εστίαση και εμβόλια

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Απαντά στις φήμες που θέλουν παράταση του lockdown – Μιλά για τεστ στην εστίαση και εμβόλια

Έχουμε δυο μέρες καθοδικής πορείας στα κρούσματα με ένα αρκετά υψηλό αριθμό τεστ, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, εξήγησε πως ένας λόγος που έχουν μειωθεί αισθητά τα κρούσματα είναι και επειδή έκλεισαν τα σχολεία, που αυτό σημαίνει πως δεν γίνονται τόσα τεστ σε μαθητές, όπως τις προηγούμενες μέρες.

Παράλληλα ανέφερε πως σίγουρα δεν οφείλεται στο lockdown η αισθητή μείωση, ενώ όπως δήλωσαν και άλλα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δυο με τρεις εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά τους «φήμες » που ακούγονται για παράταση του lockdown, ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Όπως είπε και ο Υπουργός αλλά όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, στις 10 Μαίου θα επιστρέψουμε στα μέτρα που ίσχυαν μέχρι προχθές. Δεν νομίζω να δούμε παράταση.»

Επίσης ο Δρ. Καραγιάννης, σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκύπτουν από ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης αλλά και από πολίτες για τα αρνητικά τεστ που πρέπει να έχουν όσοι επισκέπτεται υποστατικά: «Ο λόγος που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση είναι για να έχουμε εικόνα του τι γίνεται στην κοινότητα. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει την κατάσταση και πρέπει να λάβουμε υπόψιν πως μετά το locdkown που διανύουμε τώρα θα πάμε σε ολικό άνοιγμα και όχι σταδιακό όπως γινόταν στο παρελθόν».

Τέλος για ακόμα μια φορά θέλησε να παροτρύνει τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως είναι η μόνη διέξοδος μας για να βγούμε από αυτή την κατάσταση.

Την ίδια ώρα απάντησε και στους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν: «Δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα που μου λένε πως όσοι κάνουν το εμβόλιο ή θα αρρωστήσουν ή θα πεθάνουν. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να φοβάται και να πάει να εμβολιαστεί για να δοθεί το τέλος σε αυτή την πανδημία», δήλωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top