ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το Πάσχα έφυγε, οι χαλαρώσεις έρχονται - Τι θα συμβεί μετά το lockdown

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Το Πάσχα έφυγε, οι χαλαρώσεις έρχονται - Τι θα συμβεί μετά το lockdown

Οι Πασχαλινές εορτές έχουν περάσει και το βλέμμα όλων βρίσκεται καρφωμένο στην 9η Μαίου, ημέρα όπου και εκπνέει το lockdown.

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε το χθεσινό (Δευτέρα 3/5) μαύρο ρεκόρ θανάτων από την αρχή της πανδημίας, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το θάνατο 7 συνανθρώπων μας, προκαλώντας άλλο ένα ισχυρό σοκ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο παρόν στάδιο αφού γίνεται μια προσπάθεια αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων με τους ειδικούς να προσπαθούν να αποκτήσουν μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα από το lockdown και ένθεν.

Σύμφωνα όμως με τα όσα είχαν εξαγγελθεί, έχει ήδη γίνει επεξεργασία του πλαισίου που αφορά τα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου γίνεται προσπάθεια για αποφυγή της διασποράς με θέσπιση κανονισμών -που ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις- αφού για να δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης σε χώρο εστίασης (ταβέρνα, καφετέρια, εστιατόριο), γυμναστήριο να προσκομίζει rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την νόσο covid-19 τους τελευταίους τρεις μήνες.

Έντονο όμως φαίνεται να είναι το παρασκήνιο που αφορά το άνοιγμα -ή όχι- των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένοι φορείς αλλά και μέλη της επιστημονικής ομάδας εμμένουν στην πρότερη άποψη τους όπως παραμείνουν κλειστά για ακόμη μία εβδομάδα -πλην της Γ’ Λυκείου- όμως υπάρχουν και τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα που επιθυμούν και προκρίνουν την άμεση επάνοδο των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μεταφερθεί εκ νέου στις 23:00 το βράδυ ενώ τα SMS για κατ’εξαίρεση μετακινήσεις θα διπλασιαστούν. Σκέψεις γίνονται για το 3ο μήνυμα που είχε δοθεί ως μπόνους για τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE