ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο Βάσος Λυσσαρίδης - Θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο Βάσος Λυσσαρίδης - Θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο οποίος απεβίωσε στις 26 Απριλίου σε ηλικία 101 ετών θα κηδευτεί σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο Λευκωσίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Το επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η κηδεία του Βάσου Λυσσαρίδη θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ ΕΝΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος.


Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε ένας οραματιστής και ένας από τους συγγραφείς και πρωταγωνιστές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο ίδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης», όπου μετέβη για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον Βάσο Λυσσαρίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπέγραψε ως ένας από τους πολλούς μάρτυρες για έναν ηγέτη, έναν αγωνιστή της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Έναν ηγέτη που ταυτίζει τη ζωή του και ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την καθιέρωση της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου. Ενός οραματιστή που αποτελεί έναν από τους συγγραφείς και πρωταγωνιστές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας» προσέθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top