ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: 'Υπηκοότητα ΚΔ δεν σημαίνει και αναγνώρισή της'

Οζερσάι: 'Υπηκοότητα ΚΔ δεν σημαίνει και αναγνώρισή της'

Ο καθένας καθορίζει την δική του πολιτική στάση, η απόκτηση υπηκοότητας της ΚΔ δεν σημαίνει αναγνώριση δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας ότι μια μερίδα Τ/κ, «πολιτών» του ψευδοκράτους είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιούν το δικαίωμα υπηκοότητας από την νότια Κύπρο, που προέρχεται από το 1960».


Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή και κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι 97.000 Τ/κ έχουν διαβατήριο και ταυτότητα της ΚΔ, είπε ότι δεν βρίσκει λάθος, ούτε θεωρεί περίεργο να έχουν Τ/κ κυπριακό διαβατήριο.

«Δεδομένου ότι είμαστε ένα κράτος, δεν είναι λάθος για τους πολίτες αυτού του κράτους να έχουν υπηκοότητα διαφορετική από την ιθαγένεια της ΤΔΒΚ» πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο ίδιος ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι, λόγω των καθηκόντων του τα προηγούμενα χρόνια (ΣΣ: μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας, τ/κ διαπραγματευτής, «υπεξ») δεν θεώρησε «αρμόζον» να το πάρει. «Δεν το θεωρώ απαράδεκτο να το πάρουν οι πολίτες μας. Επειδή υπάρχουν περισσότερα από ένα δικαιώματα υπηκοότητας. Αυτό δεν είναι μοναδικό μόνο για τους Τουρκοκύπριους. Οι πολίτες μας ήθελαν να το πάρουν και για να διευκολύνουν τα ταξίδια τους και για τα παιδιά τους που ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ώστε να πληρώνουν χαμηλότερα δίδακτρα».

Δεν το θεωρεί, συνέχισε, μια πολιτική επιλογή, ούτε και κάτι τέτοιο, αποτελεί με βάση το διεθνές δίκαιο κίνηση αναγνώρισης. Και οι Ε/κ, πρόσθεσε, όταν έρθει η ώρα μπορούν να πάρουν διάφορα έγραφα από το ψευδοκράτος. Δεν θέλει, είπε ο κ. Οζερσάι, να υπεισέλθει περισσότερο στην συζήτηση για το θέμα του διαβατηρίου του κ. Τατάρ. «Ο καθένας έχει την δική του πολιτική στάση. Αλλά εγώ δεν βρήκα σωστό να έχω ένα τέτοιο έγγραφο», δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι εννοώντας το διαβατήριο της ΚΔ.

(ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top