ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκή Βίβλος για το Πόθεν Έσχες: Το γάντι στην εκτελεστική εξουσία και στη νέα Βουλή

Λευκή Βίβλος για το Πόθεν Έσχες: Το γάντι στην εκτελεστική εξουσία και στη νέα Βουλή

Το γάντι στην εκτελεστική και στη νέα Βουλή για υιοθέτηση της «Λευκής Βίβλου» για τον πόθεν έσχες των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, ρίχνει η ομάδα τεχνοκρατών που διαμόρφωσε και παρουσίασε τη «Λευκή Βίβλο», μια ολοκληρωμένη πρόταση για επίλυση των προβλημάτων στις δηλώσεις περιουσίας των ΠΕΠ. 

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα υπενθυμίζει ότι η πρόταση το δεύτερο εξάμηνο του 2020 παρουσιάστηκε από τον έμπειρο εγκεκριμένο λογιστή/ελεγκτή, Χρήστο Π. Παναγιωτίδη και υιοθετήθηκε από τους Νίκο Γ. Συρίμη, επίσης έμπειρο και καταξιωμένο εγκεκριμένο λογιστή/ελεγκτή και τον Νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Α. Πισσαρίδη, οι οποίοι κοινού αποτύπωσαν τα ευρήματα και τις προτάσεις τους στη Λευκή Βίβλο επί του Πόθεν Έσχες (v.10), που παρατίθεται στην ιστοσελίδα www.pothen-esches-cyprus.com.
 
Σημειώνεται ακόμη ότι η μελέτη αυτή, που είχε συζητηθεί και στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, «έτυχε επαινετικού σχολιασμού και καθολικής αποδοχής από πολλούς επιστήμονες, από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου αλλά και από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία της Κύπρου».
 
«Όμως, ενώ η φύση του προβλήματος είναι πιεστική, η επιτευχθείσα πρόοδος στην αντιμετώπισή του είναι μηδενική, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις προθέσεων των πλείστων πολιτικών και υποψήφιων προς εκλογή Βουλευτών, οι οποίοι, δυστυχώς, περιορίζονται σε μεγαλόσχημες διακηρύξεις, χωρίς να διαφαίνεται η ύπαρξη οποιουδήποτε συγκεκριμένου σχεδίου υλοποίησης των προτάσεών μας», αναφέρεται.
 
Σημειώνοντας ότι το έργο της έχει ολοκληρωθεί με την κατάθεση της «Λευκής Βίβλου», η ομάδα τεχνοκρατών καλεί «την εκτελεστική και τη νέα νομοθετική εξουσία, που θα προκύψει από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, υλοποιώντας νομοθετικά τις προτάσεις μας».
 
Καλεί επίσης όλους τους υποψήφιους Βουλευτές «να τοποθετηθούν επί των προτάσεών μας και να δεσμευθούν ότι θα υλοποιήσουν τις προτάσεις αυτές κατά προτεραιότητα, εάν το εκλογικό σώμα τους τιμήσει με την ψήφο του».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top