ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2021 ΕΣΣΟ

Ανοίγει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2021 ΕΣΣΟ

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι τίθεται σε λειτουργία από σήμερα, 7 Μαΐου 2021, στις 12:00 η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων των στρατευσίμων της 2021 ΕΣΣΟ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρέχει τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να υποβάλλουν με ταχύτητα, ασφάλεια και χωρίς φυσική παρουσία όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί η μοριοδότηση, η επιλογή σε όπλα και σώματα καθώς και η τοποθέτησή τους στις Μονάδες.

Η καταχώρηση των στοιχείων είναι υποχρεωτική.

Τονίζεται ότι, όσοι νεοσύλλεκτοι καταχωρήσουν μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Άμυνας και εντός της καθορισμένης προθεσμίας τις προτιμήσεις και τα ανάλογα πιστοποιητικά, θα πιστωθούν με 10 μόρια. Επιπρόσθετα, με ακόμα 10 μόρια θα πιστωθούν όσοι παρουσιαστούν για εξέταση στις Επαρχιακές Υγειονομικές Επιτροπές που θα λειτουργούν πριν την κατάταξη τις προκαθοριζόμενες ώρες και ημερομηνίες. Διευκρινίζεται ότι όσοι στρατεύσιμοι δεν υποβάλουν τα στοιχεία τους μέσω της πλατφόρμας, η επιθυμία τους, δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε Μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.  

Σημαντική διαφορά, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διαδικασία, είναι η δυνατότητα που προσφέρεται φέτος σε όσους στρατεύσιμους επιθυμούν, να επιλεχθούν ως υποψήφιοι βαθμοφόροι. Από την 2021 ΕΣΣΟ θα επιλεχθούν ως υποψήφιοι βαθμοφόροι μόνο έφεδροι αξιωματικοί.

Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας οι στρατεύσιμοι αλλά και οι γονείς ή κηδεμόνες, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υποστήριξης Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στη γραμμή 1430, όπου λειτουργοί του Υπουργείου και του ΓΕΕΦ θα παρέχουν βοήθεια και καθοδήγηση για συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης κατάταξης. Το Κέντρο θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (live chat) από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.

Για τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη συμπλήρωση της πλατφόρμας πατήστε ΕΔΩ.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας έχουν αναρτηθεί όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων των στρατευσίμων, την υγειονομική εξέταση, τη χορήγηση των υλικών κατάταξης και τις ημερομηνίες και τα κέντρα κατάταξης.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία υγειονομικής εξέτασης από τις επαρχιακές επιτροπές κατάταξης, καθώς και η χορήγηση των υλικών κατάταξης στους στρατεύσιμους της 2021 ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2021. Όλες οι λεπτομέρειες - διαδικασίες αναφέρονται ΕΔΩ.

Σύμφωνα με το Υπουργικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2021 σε τέσσερα ΚΕΝ (ΚΕΝ Αθαλάσσας Στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα/4ο ΤΒΟ, ΚΕΝ Λάρνακας, ΚΕΝ Λεμεσού και ΚΕΝ Πάφου). Στο ΚΕΝ Λάρνακας θα παρουσιαστούν στις 12 και 13 Ιουλίου οι στρατεύσιμοι που προέρχονται από αναβολή για λόγους υγείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο; Απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον οικίας 36χρονου - Σε κινητοποίηση οι Αρχές

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top