ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: «Οι Βουλευτικές εκλογές ίσως ήταν ένας παράγοντας που επιμέτρησε για τις χαλαρώσεις» -Βίντεο

Καραγιάννης: «Οι Βουλευτικές εκλογές ίσως ήταν ένας παράγοντας που επιμέτρησε για τις χαλαρώσεις» -Βίντεο

Για τις νέες χαλαρώσεις που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μίλησε ο Πέτρος Καραγιάννης στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση».

Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας υποστήριξε ότι «Οι χαλαρώσεις είναι πιο γενναιόδωρες από ό,τι ανέμενε κανείς και από ό,τι προτείναμε, δική μας εισήγηση ήταν η επιστροφή στα μέτρα που είχαμε πριν το lockdown».

Σε ερώτηση της Κάτιας Σάββα στο αν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, ο κύριος Καραγιάννης απάντησε: «Πολλά μηνύματα που παίρνω μου λένε "δεν υπάρχει ιός, δεν υπάρχουν κρούσματα, ανοίξετε τα όλα". Απαντώ σε όλα τα μηνύματα. Προσπαθώ να είμαι όσο ευγενικός γίνεται και επεξηγώ τους λόγους, κάποιοι όμως δεν λένε να τους καταλάβουν».

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσιούτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα σχολιάζουν τα μέτρα αλλά θα τα εξηγούν, αποτελεί εύλογη απορία του κόσμου, σχετικά με το ποιος είναι ο ρόλος της επιδημιολογικής ομάδας.

«Ο ρόλος της επιστημονικής επιτροπής είναι καθαρά συμβουλευτικός. Οι αποφάσεις παίρνονται από τα αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση. Η πανδημία δεν θα τελειώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη. Πρέπει να σκεφτούμε μακροχρόνια και να αναλύουμε συνέχεια τα επιστημονικά δεδομένα που μαζεύονται. Θα μας απασχολήσει το κατά πόσο θα χρειαστεί μία τρίτη δόση το Φθινόπωρο και τι μας επιφυλάσσει ο ιός σε επίπεδο μεταλλάξεων».

Τέλος, το μέλος ο κ. Καραγιάννης κλήθηκε να σχολιάσει, το αν οι Βουλευτικές εκλογές έπαιξαν ρόλο στις χαλαρώσεις. 

"Οι εκλογές ίσως ήταν ένας παράγοντας που επιμέτρησε για τις χαλαρώσεις. Δεν μπορώ να γνωρίζω διότι δεν ήμασταν παρόντες στη λήψη των αποφάσεων, κάτι που συνέβαινε στις προηγούμενες αποφάσεις". 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top