ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ για το κυπριακό

Επιστολές Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ για το κυπριακό

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε μέσω επιστολών τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντόναλτ Τούσκ και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τα όσα έλαβαν χώρα στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο κ. Νεοφύτου σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στη Γενεύη επαναβεβαίωσε την ισχυρή της θέληση για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει ότι η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν προτείνει λύση δυο κρατών η οποία είναι εκτός πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ζητεί μέσω των επιστολών του προς τους κ. Τούσκ και Βέμπερ να επαναβεβαιώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τη θέση ότι το πλαίσιο λύσης του κυπριακού δεν μπορεί να διαφέρει από τη συμφωνημένη βάση λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και ότι η λύση δυο κρατών όπως προτείνεται από την Τουρκία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή. 

Επιπρόσθετα ο κ. Νεοφύτου, ενόψει και της νέας άτυπης διάσκεψης που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ζητεί όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ασκήσει όλη του την επιρροή ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τις θέσεις για λύση δυο κρατών, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να συνεργαστεί με καλή θέληση για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top