ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε το Σάββατο 8/5 ο Παντελής Κούρος.

Ο εκλιπών υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη ενώ διετέλεσε και Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω.

Την είδση του θανάτου του γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Τwitter o Bίκτωρας Παπαδόπουλος γράφοντας: Εφυγε αποψε ενας ευπατρίδης με σπάνιες αρετές κ ποιότητα άνθρωπος,με περισσή ευγένεια ψυχής κ τρόπων συμπεριφοράς. Υπηρέτησε ευδοκίμως την Κύπρο για 10ετιες στο πλευρό του Γ.Κληριδη. Φωνη σύνεσης κ λογικής. Τον ευχαριστώ που με τίμησε με την φιλιά του. Καλό ταξίδι κύριε Παντελή!

Ποιος ήταν ο Παντελής Κουρος

Ο Παντελής Κούρος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίες κατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας.

Από το 1953 κατείχε διευθυντή θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Είχε ένα υιό και μία κόρη. Αδελφός του ήταν ο Ανδρέας Κούρος.

Απεβίωσε στις 8 Μαΐου 2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top