Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε το Σάββατο 8/5 ο Παντελής Κούρος.

Ο εκλιπών υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη ενώ διετέλεσε και Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω.

Την είδση του θανάτου του γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Τwitter o Bίκτωρας Παπαδόπουλος γράφοντας: Εφυγε αποψε ενας ευπατρίδης με σπάνιες αρετές κ ποιότητα άνθρωπος,με περισσή ευγένεια ψυχής κ τρόπων συμπεριφοράς. Υπηρέτησε ευδοκίμως την Κύπρο για 10ετιες στο πλευρό του Γ.Κληριδη. Φωνη σύνεσης κ λογικής. Τον ευχαριστώ που με τίμησε με την φιλιά του. Καλό ταξίδι κύριε Παντελή!

Ποιος ήταν ο Παντελής Κουρος

Ο Παντελής Κούρος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίες κατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας.

Από το 1953 κατείχε διευθυντή θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Είχε ένα υιό και μία κόρη. Αδελφός του ήταν ο Ανδρέας Κούρος.

Απεβίωσε στις 8 Μαΐου 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

Η κάλπη μίλησε, η αποχή υποχώρησε στο 66,4% και το πολιτικό θρίλερ μόλις άρχισε. Με 378.150 πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών», ο ΔΗΣΥ κόβει πρώτος το νήμα και το ΑΚΕΛ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η μάχη για τις 56 έδρες της νέας Βουλής ανάμεσα σε 752 υποψηφίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE