Υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου

Υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου, προσθέτοντας ότι αντικατοπτρίζει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση πόρων ύψους €1,2 δις που θα διατεθούν στην Κύπρο για την περίοδο 2021-2026, από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.



Το Υπουργείο σημειώνει ότι μέσα από 134 στοχευμένα μέτρα, 58 μεταρρυθμίσεις και 76 αναπτυξιακά επενδυτικά έργα, σε 5 άξονες πολιτικής και 13 ενότητες, στρατηγικό στόχο του ΣΑΑ Κύπρου αποτελεί «Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του δυναμικού της χώρας για οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικά βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία».

Το ΣΑΑ ανταποκρίνεται στις ανά χώρα Συστάσεις της ΕΕ για την Κύπρο και ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με το όραμα και τις κατευθύνσεις που προδιαγράφει η Μακροχρόνια Στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, η οποία εκπονείται για λογαριασμό του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Το Υπουργείο Οικονομικών παραθέτει τον σύνδεσμο: http://www.cyprus-tomorrow.gov.cy/  για περαιτέρω πληροφορίες για το ΣΑΑ, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Τραγωδία στο Κίτι: Έχασε τη ζωή του 31χρονος Ελληνοκύπριος μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο σε παραλία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 08:30 σήμερα το πρωί ενώ δύο Eλληνοκύπριοι πετούσαν με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς paramotor glider (τύπος ανεμοπτέρου που έχει βενζινοκίνητο κινητήρα με έλικα στο πίσω μέρος) (ο καθένας το δικό του) στην παραλιακή περιοχή Παρασόλια στο Κίτι.

BEST OF TOTHEMAONLINE