ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Συλλούρης: Η διαδικασία θα κριθεί στη βάση των αποφάσεων του Εθνικού το 2009

Δ. Συλλούρης: Η διαδικασία θα κριθεί στη βάση των αποφάσεων του Εθνικού το 2009

Tην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι «αυτή την ώρα χρειάζεται ομοψυχία και συναντίληψη» στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου του 2009.

«Η συναντίληψη θα πρέπει, αν όλοι εννοούμε αυτά που λέμε, να εδράζεται στην ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και εμείς θα κρίνουμε τη διαδικασία στη βάση αυτής της απόφασης και οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτή τη διαδικασία νομίζω δεν θα βοηθήσει στη σωστή λύση του Κυπριακού», ανέφερε ο κ. Συλλούρης, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτά μπορούν να προχωρούν και δεν ανησυχεί απ` αυτή τη δραστηριότητα, «νοουμένου ότι γίνεται απόλυτα σεβαστή η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ, είναι μέλος των ΗΕ και δεν επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο στο καθεστώς του ψευδοκράτους υπό την έννοια της αναβάθμισης ή της αναγνώρισης.

Ερωτηθείς αν στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο κ. Συλλούρης απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του έγινε γενικά στην προσέγγιση των ΜΟΕ.

«Δεν είμαστε ούτε υπέρ ούτε εναντίον (των ΜΟΕ) δεν μας ανησυχεί αυτή η προσπάθεια στη βάση των προϋποθέσεων που έχω πει», πρόσθεσε.

Ο κ. Συλλούρης είπε τέλος πως οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης του Κυπριακού δεν πρέπει να επηρεάζει τον προγραμματισμό της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου και ιδιαίτερα τον ενεργειακό πυλώνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top