ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για τουριστική περίοδο: «Δικαιούμαστε να διατηρούμε και ελπίδες και αισιοδοξία»

Αναστασιάδης για τουριστική περίοδο: «Δικαιούμαστε να διατηρούμε και ελπίδες και αισιοδοξία»

Βρισκόμαστε σε δρόμο που οδηγεί με ελπίδα σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος το οποίο είναι ένα από τα ισχυρότερα ατού της κυπριακής οικονομίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου νωρίτερα παρακάθισε σε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και του Υφυπουργού Τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «σήμερα είχα μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς, για να εξετάσουμε τις προοπτικές της χώρας μας σε ένα από τους πιο σημαντικούς, δημιουργικούς, αλλά και οικονομικούς συντελεστές της προκοπής της χώρας.

Έχουμε διαδράμει τα διάφορα σχέδια που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για ενίσχυση της ανάδειξης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, μέσα από μια σειρά προληπτικών μέτρων που προηγούνται πολύ πέραν – ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα - πολλών άλλων ανταγωνιστών στον τουριστικό τομέα.

Εκεί όπου επικέντρωσα την προσοχή μου, στη δική μου εισαγωγή, ήταν οι σχετικές κινήσεις στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και ανέλυσα το ποιες είναι και πώς εντάσσονται οι πολιτικές μας όσον αφορά τον τουρισμό, με τη συμμετοχή μας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ το οποίο εξήγγειλα χθες.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων των ορεινών και της υπαίθρου, η αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας και ευεξίας στα τουριστικά καταλύματα σε όλη την επικράτεια, η αναβάθμιση εστιατορίων και καταστημάτων που αφορούν τις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου μας και η δημιουργία αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών στα ορεινά και στην ύπαιθρο.

Δεν περιοριστήκαμε, όμως, μόνο σε αυτά. Εξετάσαμε τα διάφορα προβλήματα που αναφύονται ως αποτέλεσμα των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που παίρνουμε και που έχουν φέρει τη χώρα μας στα πιο υψηλά επίπεδα επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτό είναι που θέλουμε να αξιοποιήσουμε τόσο προς τη βρετανική και ρωσική (αγορά) όσο και προς όλες τις χώρες, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Πιστεύω ότι από τη σημερινή σύσκεψη, την ανταλλαγή απόψεων, τις θέσεις που έχουν εκφραστεί, είμαστε σε ένα δρόμο που οδηγεί με ελπίδα - και το υπογραμμίζω - σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος που είναι ένα από τα ισχυρότερα ατού της κυπριακής οικονομίας».

Ερωτηθείς αν κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι θωράκισης της Κύπρου από τις νέες μεταλλάξεις του ιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συζήτησαν «και τρόπους θωράκισης, αλλά και τρόπους αναβάθμισης της χώρας όσον αφορά τις επιτυχίες της στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας, με δεδομένα κάποια κριτήρια που υιοθετούνται από τον Ευρωπαϊκό ή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργούνται ως αποτέλεσμα κοινών κριτηρίων που έχουν υιοθετηθεί».

Κληθείς να πει πόσο αισιόδοξος είναι για τη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πάντοτε με επιφύλαξη και λαμβανομένης υπόψη της ταχύτητας του εμβολιαστικού προγράμματος, πιστεύω ότι δικαιούμαστε να διατηρούμε και ελπίδες και αισιοδοξία».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι πεποίθηση φορέων τουρισμού ότι δεν θα υπάρξει επί του παρόντος άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο Πρόεδρος είπε ότι «τα οδοφράγματα, το άνοιγμα ή μη, έχει σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά και των κατεχομένων περιοχών. Συνεπώς, δεν πρέπει να συγχέεται το ένα με το άλλο. Η σημερινή σύσκεψη είχε στόχο να δει πώς διασφαλίζεται, μέσα από την ορθή επιδημιολογική αντιμετώπιση, η ενθάρρυνση της έλευσης τουριστών στην Κυπριακή Δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι «όσον η επιδημιολογική κατάσταση δεν το επιτρέπει δεν θα υπάρξουν ανάλογα βήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top