ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Ο τόπος απαιτεί σοβαρούς ηγέτες και όχι αρνητές της προκοπής»

ΠτΔ: «Ο τόπος απαιτεί σοβαρούς ηγέτες και όχι αρνητές της προκοπής»

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, τον Υφυπουργό Τουρισμού και τους εμπλεκόμενους φορείς για τον Τουρισμό βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στα πυρά της αντιπολίτευσης απάντησε μεταξύ άλλων σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


«Ο τόπος απαιτεί σοβαρούς ηγέτες και όχι αρνητές της προκοπής του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ ενώ μάλιστα τον κάλεσε «να είναι μελετημένος».


«Mε λυπεί ιδιαίτερα όταν κάποιοι των ηγετών της αντιπολίτευσης θέλουν να λένε ότι πρόκριμα των προεδρικών του 2023 θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της 30ης Μαρίου. Και γιατί με απογοητεύει; Δε μπορεί κόμματα που θέλουν να θεωρούνται σοβαρά να αγνοούν βασικά ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία απευθύνονται στο σύνολο των 27 κρατών. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν είναι παρά ένα σχέδιο της ΕΕ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη, να τα ενισχύσει ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Ήδη, χωρίς να έχουν εκλογές 18 εκ των κρατών έχουν υποβάλει τα σχέδια που προβλέπει ο μηχανισμός, όπως πράξαμε κι εμείς ύστερη από διαβούλευση με την Ευρώπη και τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι θλιβερό να ακούω από πολιτικούς αρχηγούς να ισχυρίζονται είτε ότι είναι μία προεκλογική δήθεν φαμφάρα».


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον Νικόλας Παπαδόπουλο ανέφερε, «Είναι λυπηρό και καλά κάνει να είναι μελετημένος αν θέλει να είναι πρόκριμα για τις Προεδρικές οι Βουλευτικές. Ο τόπος απαιτεί σοβαρούς ηγέτες και όχι αρνητές της προκοπής του τόπου. Και αυτό το απευθύνω προς όλους που το μόνο που έχουν να πουν είναι σε κάθε βήμα το όχι. Η άρνηση είναι καταστροφή. Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η συνεργασία είναι που θα φέρει την προοπτική για το αύριο και τις νέες γενιές που λένε ότι νοιάζονται».


Καταληκτικά ο Πρόεδρος έκανε κάλεσμα προς όλους να μελετήσουν το σχέδιο, «να συνεργαστούν και θέλω να πιστεύω ότι μετά τις 30 Μαΐου όταν οι σκοπιμότητες θα εκλείψουν, η νέα Βουλή θα έχει ως πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να απορροφήσουμε τα κονδύλια».


Όσον αφορά τον τουρισμό ανέφερε ότι «πιστεύω πως είμαστε σε ένα δρόμο που οδηγεί με ελπίδα σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος που είναι από τα κυριότερα ατού της Κυπριακής Οικονομίας».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο τέθηκαν επί τάπητος τρόποι θωράκισης και τρόποι αναβάθμισης και στοιχεία ενθάρρυνσης.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ο Πρόεδρος δήλωσε «όσο η επιδημιολογική κατάσταση δεν το επιτρέπει δεν θα υπάρξουν ανάλογα βήματα»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top