ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη: Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για την αναπομπή του νόμου για ΑμεΑ

Αλληλεγγύη: Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για την αναπομπή του νόμου για ΑμεΑ

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για την αναπομπή του νόμου για ΑμεΑ,  αναφέρει με ανακοίνωση του το κίνημα Ελληνων, Αλληλεγγυη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί αδιανόητη και άκρως προσβλητική για τους συμπολίτες μας με Αναπηρίες, την αναπομπή του νόμου για ΑμεΑ, με την οποία η Βουλή ψήφισε απλώς για να εφαρμόζονται όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντί ν´αγκαλιάζουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, λειτουργούν χωρίς διάθεση συνεργασίας και εμποδίζουν τη Βουλή να αποκαταστήσει την καταρρακωμένη αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας με αναπηρίες. Τι αντισυνταγματικό προνοεί αυτή η νομοθεσία σύμφωνα με τους κυβερνώντες;

Να γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί ποιος τους εξετάζει. Και θα ήταν ωφέλιμο να ζητήσει ο Πρόεδρος την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε ότι αφορά την ανωνυμία των ιατροσυμβούλων. Αυτής της απάνθρωπης τακτικής που το αρμόδιο Υπουργείο για χρόνια τώρα επιβάλλει στα άτομα με αναπηρίες καταπατώντας την αρχή της διαφάνειας, τον περί της Κατοχύρωσης των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ.

Αναπέμφθηκε ο νόμος που αίρει τις επαναξιολογήσεις ατόμων με μόνιμες μη αναστρέψιμες αναπηρίες. Διερωτόμαστε τι ακριβώς από το «μη αναστρέψιμες βλάβες» δεν κατανοεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πήραν ελάχιστες εξαιρέσεις και αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους πολλούς, να τους προσβάλλουν και να τους ταλαιπωρήσουν. Δεν είναι όμως οι γιατροί που απαρτίζουν – κατά το Υπουργείο Εργασίας - το αντικειμενικό και τέλειο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας που πιστοποίησαν τους μεμονωμένους ψεύτες;

Αν δεν το έχετε καταλάβει κύριοι, για τις μεμωνομένες εξαιρέσεις που οφείλετε να εντοπίσετε με εποπτικό μηχανισμό, αποφασίσατε να συνεχίσετε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΑμεΑ, να σέρνετε σε επαναξιολογήσεις άτομα με σύνδρομο Down, παιδιά με βαριές εγκεφαλικές παραλύσεις, συνανθρώπους μας με ακρωτηριασμένα άκρα.

Ντροπή σας κύριοι!

Αν θέλετε μείωση κρατικών δαπανών υπάρχουν άλλοι τρόποι. Στη νέα Βουλή το ζήτημα θα είναι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλληλεγγύη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top