ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΑΜΟΙ: Ώρα για κανονικούς... κυπριακούς γάμους - Χαμός για μία ημερομηνία

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΑΜΟΙ: Ώρα για κανονικούς... κυπριακούς γάμους - Χαμός για μία ημερομηνία

Οι χαλαρώσεις και η αποκλιμάκωση των μέτρων δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον κλάδο που επιμελείται των γαμήλιων δεξιώσεων και βαπτίσεων. 

Όπως είχε αναφερθεί επανειλημμένα, παρά τις αρχικές διευκολύνσεις που είχαν παραχωρηθεί μετά την εξαγγελία των χαλαρώσεων παρατηρήθηκε σωρεία βαπτίσεων αλλά όχι γάμων αφού μεγάλο αγκάθι για τα ζευγάρια -και κατ'επέκταση τους καλεσμένους- αποτελούσε η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (12 τα μεσάνυχτα).

Μάλιστα έγινε λόγος και για την αυξημένη ζέστη που παρατηρείται με βάση την εποχή αναγκάζοντας τους μελλόνυμφους να μεταφέρουν την ώρα έναρξης αργότερα αναζητώντας πιο... δροσερές συνθήκες για την τελετή. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αρχικά με το κέρφιου -όπως όλα δείχνουν- να βρίσκεται εκτός 'κάδρου' αφαιρείται αυτόματα ένας μεγάλος βραχνάς αφού η δεξίωση και το πάρτυ θα μπορούν να διεξαχθούν απρόσκοπτα χωρίς να υπάρχει η έγνοια της ώρας. Αυτό φυσικά με τα όσα απορρέουν αποτελεί μόνο την αρχή του... ντόμινο χαλαρώσεων αφού ανά δεκαπενθήμερο (και αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου) σύμφωνα με το πλάνο και τις φάσεις που έχουν συμφωνηθεί θα παρέχονται περαιτέρω διευκολύνσεις. 

Από την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν (1/6) η τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων ή βαπτίσεων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με κόσμο σε εσωτερικό χώρο (150 άτομα αρχικά), ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους εξωτερικούς χώρους αυξάνεται στους 280. Όλα αυτά αφορούν φυσικά το πάρτυ και το δείπνο όμως ταυτόχρονο στο 'χορό' μπαίνει και η χαιρέτιση (κόκτειλ).

Τα ζευγάρια θα μπορούν να πραγματοποιήσουν λοιπόν κόκτειλ, στο οποίο θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 250 ατόμων (σε εξωτερικό χώρο) με τη διευκόλυνση ότι τα άτομα αυτά θα κινούνται με flow που θα επιτρέπει την χαιρέτιση -σχεδόν- απεριόριστου αριθμού ατόμων. 

Οι άνωθεν αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται γεωμετρικά ανά δεκαπενθήμερο δίνοντας τον τόνο για την επιστροφή στην κανονικότητα των... παλιών καλών κυπριακών γάμων που γνωρίζουμε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top