ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς ισχύουν οι χαλαρώσεις για ταβέρνες και καφετέριες - Ισχύει το SafePass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς ισχύουν οι χαλαρώσεις για ταβέρνες και καφετέριες - Ισχύει το SafePass

Οι νέες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου επέφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας επιβεβαιώνοντας την μεγάλη βελτίωση που παρατηρείται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. 

Σε ότι αφορά τη νέα καθημερινότητα η μετάβαση μας σε ταβέρνες, καφετέρια και εστιατόρια θα συνεχιστεί με τη διαφοροποίηση πως (από το Σάββατο 29 Μαίου) η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ θα μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε και τους εσωτερικούς χώρους των υποστατικών. 

Διευκρινίζεται παρ'όλα αυτά πως για να χρησιμοποιήσει κάποιος τους εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να έχει στην κατοχή του το περιβόητο SafePass, αφού με αυτό θα διασφαλίζεται πως έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων από την πρώτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον, είτε πως ο θαμώνας έχει νοσήσει από κορωνοιό το τελευταίο εξάμηνο (έχει λοιπόν στην κατοχή του το SMS αποδέσμευσης από το Υπουργείο Υγείας) ή μπορεί να προσκομίσει αρνητικό τεστ (rapid test/pcr) 72 ωρών. 

Χαράς ευαγγέλια και για τις συναθροίσεις σε οικίες/σπίτια αφού ανακοινώθηκε πως -αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο- ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν μπορεί να φτάσει μέχρι τους 20.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχτεί πάρα πολύ σημαντικό και πλέον οικογένειες αλλά και φίλοι μπορούν να βρεθούν τρώγωντας και πίνοντας χωρίς το πλαφόν των 8 ή 10 ατόμων και ανεξαρτήτως νοικοκυριών ή συγγενικής κατάστασης. 

Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ αφού η συγκέντρωση σε εσωτερικούς χώρους δεν περιορίζεται στα υποστατικά που σχετίζονται με την εστίαση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου η αύξηση σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας για κλειστούς χώρους συμπεριλαμβάνει χώρους θρησκευτικής λατρείας (ναούς και εκκλησίες), τον τομέα του πολιτισμού (θέατρα αλλά και κινηματογράφο), αμφιθέατρα, εκθέσεις αλλά και συνέδρια. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top