ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνουν όλα από τις 10 Ιουνίου - Όλα όσα αλλάζουν στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνουν όλα από τις 10 Ιουνίου - Όλα όσα αλλάζουν στην Κύπρο

Η πολυπόθητη ανακοίνωση της αποκλιμάκωσης των μέτρων έφτασε σήμερα (Πέμπτη 27/5) χαρίζοντας... απλόχερα χαλαρώσεις. 

Όπως διαφαίνεται η επόμενη φάση θα λειτουργήσει σε δύο διαφορετικά παραθυράκια με το πρώτο να σηματοδοτείται την 1η Ιουνίου και το δεύτερο και μεγαλύτερο άνοιγμα στις 10 Ιουνίου. 

Η 10η Ιουνίου λοιπόν (Πέμπτη 10/6) αποτελεί ορόσημο στη χαλάρωση των μέτρων αφού γίνεται πραγματικότητα η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το λεγόμενο κέρφιου που μας συντροφεύει εδώ και πάρα πολλούς μήνες θα αποτελέσει παρελθόν δίνοντας την ευκαιρία της ελεύθερης διακίνησης. 

Μαζί με την κατάργησή του κέρφιου θα έχουμε την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων. Ο κλάδος που δέχθηκε ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα από την έναρξη της πανδημίας ανεβάζει ρολά περίπου 15 μήνες αργότερα και φυσικά η αφαίρεση του απαγορευτικού της διακίνησης θεωρείται απαραίτητη για την λειτουργία του. Τα πρωτόκολλα που θα διέπουν το άνοιγμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρά και θα δημοσιευθούν με τις απαραίτητες διευκρινίσεις. 

Στην ίδια χρονική περίοδο αίρεται ο περιορισμός φυσικής παρουσίας 50% σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα δίνοντας την αίσθηση της επαναφοράς ατην κανονικότητα.

Από τις χαλαρώσεις θα επωφεληθεί πιθανότατα και ο τομέας του αθλητισμού αφού προφανώς αναμένονται αναπροσαρμογές, τόσο στα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων και αγώνων (ιδιαίτερη έμφαση σε κλειστά γήπεδα) ενώ πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται -στο βαθμό του δυνατού- και η επιστροφή φιλάθλων και οπαδών στα γήπεδα.

Για τα πρωτόκολλα που θα διέπουν τον αθλητισμό υπεύθυνος θα είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται ίσως και εντός της ημέρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top