ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έκανε το εμβόλιο και κέρδισε... ένα εκατομμύριο δολάρια - Ιδού η 1η νικήτρια της λοταρίας του Οχάιο

Κορωνοϊός: Έκανε το εμβόλιο και κέρδισε... ένα εκατομμύριο δολάρια - Ιδού η 1η νικήτρια της λοταρίας του Οχάιο

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι νικητές του προγράμματος Vax-A-Million - Ένα ανήλικο αγόρι κέρδισε πλήρη υποτροφία για τις μετέπειτα σπουδές του στο Πανεπιστήμιο


Το είπε και το έκανε ο κυβερνήτης του Οχάιο. Η πολιτεία ανακοίνωσε σήμερα τους πρώτους δύο νικητές του προγράμματος Vax-A-Million που εξασφαλίζει σε κατοίκους της που έχουν εμβολιαστεί το δικαίωμα να συμμετέχουν σε λοταρία με επαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η Άμπιγκεϊλ Μπουγκένσκε, η οποία εργάζεται ως μηχανικός στο Σίλβερτον, ήταν η πρώτη ενήλικη νικήτρια του γενναιόδωρου προγράμματος το οποίο ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ Ντεγουάιν. Στην πρώτη από τις προγραμματισμένες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη, η νεαρή γυναίκα κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια, έχοντας μάλιστα κάνει το εμβόλιο προτού καν ανακοινωθεί το χρηματικό κίνητρο. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η μητέρα της στον σταθμό Fox 8 στο Κλίβελαντ, η νεαρή μηχανικός δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη της και θέλει να ενθαρρύνει όλον τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.
Σήμερα όμως ανακοινώθηκε και ο πρώτος από τους ανήλικους νικητές της λοταρίας, που δεν κερδίζουν μετρητά, αλλά μία υποτροφία για τις μετέπειτα σπουδές τους. Ο 14χρονος Τζόσεφ Κοστέλο πόζαρε με την κυβερνήτη του Οχάιο ως ο πρώτος ανήλικος νικητής του προγράμματος, που κερδίζει δωρεάν φοίτηση σε οποιοδήποτε πολιτειακό πανεπιστήμιο. «Αν είσαι μεταξύ 12 και 17 ετών και έχεις κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, μπορεί να είσαι ο επόμενος τυχερός», έγραψε ο Ντεγουάιν στην ανάρτησή του στο Twitter.

O μαθητής του Northmont High School, o οποίος σκοπεύει να φοιτήσει στο University of Dayton, το Miami University ή το Ohio State University, μίλησε στο NBC 4 για το πόσο χαρούμενος νιώθει, αλλά και το πόσο δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει τι έχει συμβεί.Η πολιτεία του Οχάιο θα προσφέρει ακόμα 4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα και θα ανακοινώσει τους επόμενους μαθητές την Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ, που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου. Σχεδόν 2,8 εκατομμύρια κάτοικοι της πολιτείας έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση και έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στις κληρώσεις, ανακοίνωσαν οι Αρχές Υγείας του Οχάιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top