ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνουν όλα, μένει το Safepass - Γεμίζουν εκκλησίες, εστίαση και γάμοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκλειδώνουν όλα, μένει το Safepass - Γεμίζουν εκκλησίες, εστίαση και γάμοι

Ένα ακόμη βήμα προς την επαναφορά στην κανονικότητα κάνει αύριο (Τρίτη 1η Ιουνίου) η χώρα μας αφού σηματοδοτείται η επόμενη φάση αποκλιμάκωσης. 

Πρόκειται για μία από τις 'καλύτερες' -αν όχι την καλύτερη- περιόδους από την έναρξη της πανδημίας αφού τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και οι συνθήκες διακίνησης, ρουτίνας και καθημερινότητας τείνουν να επανέλθουν -στο μέτρο του δυνατού- στην κανονικότητα. 

Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις αφορούν αρχικά την ολική κατάργηση του μέτρου των μηνυμάτων στο 8998 για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις, ενώ σταδιακά (και με ορίζοντα τη 10η Ιουνίου όπως έχει εξαγγελθεί) παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και το κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας). Αυτόματα οι μετακινήσεις μεγιστοποιούνται προσφέροντας μετά από καιρό ένα αίσθημα 'ελευθερίας' που τόσο πολύ είχε λείψει από την καθημερινότητα μας. 

Αυτές όμως δεν είναι οι μαναδικές χαλαρώσεις που διαφοροποιούν τα δεδομένα αφού η επιστροφή στη ζωή που έχουμε συνηθίσει -ειδικά οι Κύπριοι- προυποθέτει συγκεντρώσεις, συνωστισμό και συναθροίσεις. Η επαναλειτουργία λοιπόν διάφορων εσωτερικών χώρων αλλά και η αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν με φυσική παρουσία. 

Εκκλησίες μπορούν πλέον να υποδέχονται πιστούς για εκκλησιασμό στον εσωτερικό χώρο (50%) ενώ στα 20 άτομα ανέρχεται το πλαφόν για προσευχή σε χώρους θρησκευτικής λατρείας. Αυξημένη παρουσιάζεται και η παρουσία κόσμου σε οικίες (που φτάνει ξανά τα 20 άτομα) εκτός από περιπτώσεις που η συνάθροιση γίνεται για σκοπούς γαμήλιας δεξίωσης ή βάπτισης όπου μπορούν να υπερβούν το όριο (εάν και εφόσον έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.). 

Το 50% για τους εσωτερικούς χώρους εννοείται πως ισχύει και για τον τομέα της εστίασης που πλέον δύναται να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερο κόσμο. Συνέδρια, εκθέσεις και συγκεντρώσεις μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν το ίδιο ποσοστό. 

Ο σημαντικός περιορισμός σε όλους τους εσωτερικούς -όμως- χώρους αφορά την προσκόμιση του Safepass. Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να έγινε παρελθόν -πριν γίνει παρόν- για τους εξωτερικούς χώρους όμως ο φόβος της μετάδοσης σε κλειστούς χώρους καθιστά απαραίτητη τη χρησιμοποίηση του για όλα τα άτομα άνω των 12 ετών ανεξαιρέτως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top