ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το ΓΝ Αμμοχώστου

Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το ΓΝ Αμμοχώστου

Κανονικά λειτουργεί από σήμερα 1η Ιουνίου το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αφού οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται σε ανεξάρτητο όροφο, με χωριστή είσοδο.
 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 15 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ ένα άτομο βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση. Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου φτάνει αυτή τη στιγμή στο 20% της πληρότητας του ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 54 έτη, με τον μικρότερο να είναι 32 χρονών και το μεγαλύτερο 76».
 
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ευχάριστο το γεγονός ότι από σήμερα το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που εδώ και 14 μήνες λειτουργούσε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του για να μπορούν να φιλοξενούνται και άτομα που χρειάζονται ειδικές θεραπείες ή πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Επίσης το κοινό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, που στερήθηκε για τόσους μήνες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο τους, μπορεί και πάλι να αρχίσει να επισκέπτεται γιατρούς όλων των ειδικοτήτων».
 
Η κ. Χατζηγιάννη απηύθυνε «έκκληση στους ασθενείς να αρχίσουν να επισκέπτονται το Νοσοκομείο Αμμοχώστου τόσο για να δουν τους γιατρούς τους όσο και για να επαναπρογραμματίσουν ραντεβού τα οποία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του γεγονότος ότι το Νοσηλευτήριο δεν δεχόταν άλλους ασθενείς, είχαν ακυρωθεί. Ο κόσμος μπορεί άφοβα πλέον να επισκέπτεται το Νοσοκομείο αφού οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται σε απομονωμένο τμήμα και με ξεχωριστή είσοδο που βρίσκεται στο πλευρό του κτιρίου».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «ο κυριότερος λόγος που φτάσαμε σήμερα στην κανονική επαναλειτουργία του Νοσοκομείου, είναι επειδή τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά πολύ στην κοινότητα, οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν με γοργούς ρυθμούς και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί». Έτσι, πρόσθεσε, «είμαστε πλέον πιο ασφαλείς και απελευθερωμένοι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και την καθημερινότητα μας».

Σε άλλη ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «παρά την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού, θα ήταν αφέλεια να πούμε ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας».

«Η σημερινή έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία υποστηρίζει τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής», σημείωσε.
 
Όσον αφορά την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είπε πως «με την ολοκλήρωση των εργασιών, το δημόσιο Νοσηλευτήριο αποκτά άλλες 54 κλίνες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων ιατρικών  ειδικοτήτων, όπως τη οφθαλμολογία και την ουρολογία, που δεν υπήρχαν ποτέ στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα μπορούν να αναπτυχθούν και τα χειρουργεία, κάτι που αναμένεται να δώσει μεγάλη ανακούφιση στους κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Σημείωσε ακόμα πως «στο Νοσοκομείο έχουν ήδη προσληφθεί γιατροί νέων ειδικοτήτων, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, προσφέροντας κατ’ επέκταση στους ασθενείς την ευκαιρία να επισκεφθούν το δημόσιο νοσηλευτήριο για θεραπεία».
 
Η κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε και στη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό και είπε πως «τα συγκεκριμένα άτομα θα φιλοξενούνται από σήμερα στον τρίτο όροφο που θα λειτουργεί τελείως ανεξάρτητα και θα έχει δική του Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας». Ανέφερε επίσης ότι «ο όροφος θα έχει εξωτερική σκάλα, προσφέροντας χωριστή πρόσβαση για τους ασθενείς με Covid-19 και δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας στο κοινό που ενδεχομένως να μην επιθυμούσε να εισέρχεται σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top