ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη- Επόμενος ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο κύβος ερρίφθη- Επόμενος ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Εζεκία Παπαϊωάννου μετά το σοκ που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Το ΑΚΕΛ δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους, παρότι η Κυβέρνηση είχε δώσει εκατοντάδες αφορμές με τους λάθους χειρισμούς της και τα απανωτά σκάνδαλα που «φύτρωναν» σαν τα μανιτάρια.

Η αλήθεια είναι πως χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια ώστε μην να εξαργυρώσουν – ως αντιπολίτευση- τις αστοχίες του Προεδρικού, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Αν και έχει προγραμματιστεί γι αύριο να συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Themaonline η απόφαση έχει ΗΔΗ παρθεί.

Το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας θα περάσει από τον Άντρο Κυπριανού στον Στέφανο Στεφάνου με συνοπτικές διαδικασίες. Το Συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα «χριστεί» και επίσημα επικεφαλής του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις του, όμως η ανάληψη ευθύνης στην οποία αναφέρθηκε το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης, έδειχνε το δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης.

Το ποσοστό της τάξης του 22,32% ουδόλως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των στελεχών του ΑΚΕΛ, αλλά και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα. Σίγουρα, πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι πιστεύουν πως ο Στέφανος Στεφάνου δεν έχει σηκώσει ήδη τα μανίκια για την επόμενη μέρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top